Antena 3 CNN Politică Regulamentul Senatului modificat: avizul de urmărire penală, cu acordul senatorilor prezenţi

Regulamentul Senatului modificat: avizul de urmărire penală, cu acordul senatorilor prezenţi

Regulamentul Senatului modificat: avizul de urmărire penală, cu acordul senatorilor prezenţi
Sursa foto: Parlament
23 Apr 2009   •   18:03

Demararea urmăririi penalen cazul miniştrilor sau foştilor miniştri care au şi calitatea de senator va fi hotărâtă de majoritatea senatorilor prezenţi, nu cu majoritatea senatorilor ca până în prezent. Parlamentarii Comisiei speciale pentru Regulament au decis joi punerea în acord a acestui act de funcţionare a alegislativului cu deciazia în domaniu a Curţii Constituţionale. Modifiecare uşurează procedura de iniţiere a anchetei penale pentru parlamentari care au probleme cu legea, cazul senatorului PSD Şerban Mihăilescu.
"A fost o decizie a Curţii Constituţionale prin care ni se atrăgea atenţia, aşa cum s-a procedat şi la Camera Deputaţilor, să modificăm acel articol. Am procedat ca şi cei de la Camera Deputaţilor", a declarat preşedintele Comisiei speciale pentru modificarea şi completarea Regulamentului Senatului, Traian Igaş.
Modificarea urmează să fie dezbătută de plenul Senatului. "Acceptul comisiei există, raportul este favorabil, de modificare, votul este unanim, urmează ca Biroul Permanent să decidă când va fi introdus raportul pe ordinea de zi a Senatului", a arătat Igaş.
Modificările aduse Regulamentului celor două camere ale Parlamentului vin după ce un grup de 25 de senatori PDL au obţinut de la CCR o rezoluţie prin care se declara drept neconstituţional textul art. 150 alin. (3) din acest document care condiţiona trimiterea în judecată a unui ministru sau fost ministru care are şi calitatea de senator de votul majorităţii senatorilor, respectiv minim 69 de voturi favorabile. Democrat-liberalii au acuzat faptul că respectivul articol contravine articolului 76 din Constituţie.
Antena3.ro

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close