Antena 3 CNN Politică Război în coaliție! Florin Cîțu vrea relaxarea măsurilor, dar se lovește de refuzul lui Vlad Voiculescu

Război în coaliție! Florin Cîțu vrea relaxarea măsurilor, dar se lovește de refuzul lui Vlad Voiculescu

Sunt controverse mari în coaliția de guvernare în privința restricțiilor pentru români. Liberalii și USR-iștii se ceartă pe data la care ar trebui să schimbe restricțiile pentru restaurante, baruri și cafenele, dar și teatre și cinematografe. În timp ce liberalii vor ca lucrurile să se schimbe cât mai rapid, USR îndeamnă la precauție.

Război în coaliție! Florin Cîțu vrea relaxarea măsurilor, dar se lovește de refuzul lui Vlad Voiculescu
Sursa foto: Facebook / Marcel Ciolacu
de Mădălina Mihalache    |    30 Mar 2021   •   11:40

Liberalii si USR-istii se ceartă pe data la care ar trebui să schimbe măsurile de restricții pentru HORECA, teatre și industria de evenimente. Liberalii și-ar dori ca modificarea regulilor să intre în vigoare cât mai rapid, în timp ce USR, prin ministrul Sănătății, își dorește mai multă precauție și păstrarea restricțiilor actuale.

Scandalul a rămas până astăzi ”în aer” pentru că niciuna dintre părți nu a cedat. Premierul i-a cerut ministrului Voiculescu să vină cu o evaluare și cu o proiecție clară pentru momentul în care ar putea fi aplicate noile măsuri.

Însă liberalii cer ca momentul la care vor fi puse în practică să fie cât mai apropiat pentru că au presiuni mari din partea primarilor și a industriei HORECA. Doar că USR, prin ministrul Sănătății, și-ar dori măsuri mult mai dure pentru populație și pentru industrie. Este vorba despre acele măsuri privind redeschiderea restaurantelor, barurilor și cluburilor cu obligativitatea testării înainte a clienților.

La fel și pentru sălile de spectacol, teatre și industria de evenimente.

Disputele au început chiar înainte de înăsprirea restricțiilor, pentru că, în timp ce USR-PLUS și-ar fi dorit o carantină de week-end, inițial, liberalii s-au opus, în special premierul Florin Cîțu. 

În acest moment sunt din nou dispute, de data aceasta în ceea ce privește relaxarea măsurilor, pentru că, spun surse guvernamentale, premierul Florin Cîțu și-ar dori să se revină asupra măsurilor luate în urmă cu câteva zile pentru că se teme că revoltele din stradă ar putea să ia amploare. Însă acesta se izbește de refuzul celor din USR, mai ales de refuzul ministrului Vlad Voiculescu, pentru că el este cel care se opune relaxării restricțiilor. 

×
Subiecte în articol: restricţii coalitie
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close