Antena 3 CNN Politică Remanierea de Paşte. Care sunt miniştrii de pe lista neagră a premierului Dacian Cioloş

Remanierea de Paşte. Care sunt miniştrii de pe lista neagră a premierului Dacian Cioloş

Remanierea de Paşte. Care sunt miniştrii de pe lista neagră a premierului Dacian Cioloş
11 Apr 2016   •   21:57

Miniştrii Transporturilor, Internelor, Fondurilor Europene, Mediului, Agriculturii şi Muncii ar putea fi schimbaţi după Sărbătorile Pascale, potrivit unor surse guvernamentale. De ce?
Premierul Dacian Cioloş pregăteşte primele mutări în Guvern. Potrivit unor surse apropiate Palatului Victoria, după Paşte, fiecare ministru îi va prezenta lui Dacian Cioloş un raport de activitate la mijloc de mandat, cu bune şi cu rele. Pe baza acestei discuţii tête-à-tête, premierul va decide cine nu a dat randament şi, în consecinţă, va pleca din Guvern. „Dacian Cioloş se va uita pe ce şi-au asumat miniştrii la începutul mandatului şi ce au făcut în cele şase luni. E jumătatea mandatului, deci se impune o analiză. Se va ţine cont de măsurile pe care le-au luat miniştrii, dar şi de prestaţia lor publică“, au declarat, pentru „Adevărul“, surse guvernamentale.

Practic, Dacian Cioloş încearcă să remanieze miniştrii pe baza unor argumente palpabile – o practică europeană –, însă câţiva miniştri pleacă din start cu o bilă neagră. Cap de listă este Dan Costescu, ministrul Transporturilor. Potrivit surselor amintite, Costescu n-a luat nicio măsură pentru reformarea instituţiei şi răspunde comenzilor venite pe linia PSD. Spre exemplu, Costescu continuă să-l păstreze în minister pe Narcis Neaga, fostul director al CNADNR, cercetat de procurorii DNA în dosarul privind construcţia autostrăzii Sibiu-Orăştie. Neaga a rămas în Ministerul  Transporturilor în funcţia de director la Concesiuni, cu sprijinul lui Costescu.

Mai multe, AICI.

×
Subiecte în articol: remaniere
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close