Antena 3 CNN Politică Remanieri în cabinetul Ciucă | Virgil Popescu, Ministrul Energiei din partea PNL, va fi schimbat din funcție

Remanieri în cabinetul Ciucă | Virgil Popescu, Ministrul Energiei din partea PNL, va fi schimbat din funcție

Al treilea ministru despre a cărui remaniere se vorbește este Virgil Popescu, Ministrul Energiei. Au fost voci care au contestat unele măsuri luate, însă schimbării sale s-ar opune însuși președintele Iohannis.

Remanieri în cabinetul Ciucă | Virgil Popescu, Ministrul Energiei din partea PNL, va fi schimbat din funcție
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    08 Aug 2022   •   14:04

Cabinetul Ciucă se reînoieşte în urma evaluărilor făcute, iar fiecare partid al coaliţiei - PNL, PSD, UDMR - schimbă câte unul din miniştrii în funcţie.

Surse politice spun că, din partea PNL, va fi propus pentru înlocuire Virgil Popescu.

Ce i se reproșează lui Virgil Popescu, Ministrul Energiei:

- nu a gestionat bine întreaga problemă a prețurilor mari la energie

- a fost acuzat că a plătit cu întârziere sumele către companii

- scandalul legat de preţul carburanţilor

Ministrul PSD al Apărării, Vasile Dâncu, va pleca din Guvern. Cine a cerut schimbarea din funcție

Antena 3 a dezvăluit astăzi numele celui de al doilea ministru care pleacă din Guvernul Ciucă.

Este vorba de social democatul Vasile Dâncu, care a generat mai multe scandaluri în mandatul său de la Apărare, potrivit unor surse politice.

Aceleași surse spun că acesta ar fi făcut public draftul Legilor Siguranţei Naţionale şi că schimbarea lui ar fi fost dorită de preşedintele Klaus Iohannis.

Ce nemulțumiri sunt la adresa lui Vasile Dâncu:

- contractul de modernizare al bazei Kogalniceanu atribuit unui consorțiu din care face parte și compania Strabag, la care este acționar indirect oligarhul rus Oleg Deripaska
- declaraţia că Marea Neagra este blocată din cauza minelor - Iohannis a spus că este o exagerare
- a anunţat că pregăteşte un proiect pentru majorarea veniturilor miliarilor, fără să discute cu PSD sau sa aibă aprobarea coaliţiei
- proiectul de lege prin care România ar fi intrat in situaţie de criză - proiectul a fost redactat la ministerul Apărării
- ruptura între Vasile Dâncu şi conducerea PSD - Dâncu a recunoscut ca nu mai are o comunicare bună cu PSD 
- scandalul pe tema apariţiei legilor securităţii - lideri PNL si PSD l-au suspectat pe Dîncu că ar fiu sursa scurgerii 
- a spus ca Austria e membra NATO

Remanieri în cabinetul Ciucă: Eduard Novak, ministrul UDMR al Sportului, va pleca din Guvern

Premierul Ciucă se pregătește să dea afară miniștrii neperformanţi sau care au fost implicați în scandaluri. Eduard Novak, ministrul UDMR al Sportului va pleca din guver, spun surse politice. Aceasta este doar unul dintre cei trei miniştri pe care premierul a decis să-i schimbe în urma evaluării făcute. Pe lista celor care pleacă mai sunt unul de la PSD şi un ministru de la PNL.

Cabinetul Ciucă se reînoieşte în urma evaluărilor făcute, iar fiecare partid al coaliţiei - PNL, PSD, UDMR - schimbă câte unul din miniştrii în funcţie.

Eduard Novak, ministrul Sportului este cel pe care-l sacrifică UDMR, deşi liberalii l-ar fi vrut plecat pe Cseke Attila, care are banii de la Dezvoltare.

Novak nu a ieşit prea bine la evaluare, lui se impută mai multe scandaluri în care a fost implicat în cele şase luni de mandat.

Scandalurile în care a fost implicat Eduard Novak

În primul rând, într-o emisiune televizată, ori nu a vrut ori nu a știut, imnul României. Practic a refuzat să să recite versurile.

Un al doilea moment care a ofensat opinia publică a fost cel de după Campionatul de Natație de la Budapest, atunci când, la întoarcerea în țară, Robert Glință nici nu a fost măcar menționat de ministrul Sportului, deși era prezent la aeroport. Acest fapt a determinat-o pe mama sportivului să dea un mesaj extrem de dur la adresa lui Novak.

Surse politice că ministrul nu are o imagine bună nici măcar în interiorul propriului partid, în UDMR, acolo unde a ofensat conducerea formaţiunii.

Un alt moment controversat al mandatului lui Eduard Novak a fost la meciul de hochei dintre România și Ungaria, când a cântat împreună cu tribuna imnul Ținutului Secuiesc.

I se mai impută şi faptul că, de curând, a semnat un ordin controversat prin care obligă echipele și sporturile de echipă ca 40% dintre sportivi să fie jucători români. Ordinul a stârnit nemulțumirea sportului românesc, existând nenumărate luări de poziție din partea sportivilor și conducerilor cluburilor.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close