Antena 3 Politică Remus Cernea: Radu Mazăre riscă excomunicarea din partea Bisericii

Remus Cernea: Radu Mazăre riscă excomunicarea din partea Bisericii

de G.S.    |    13 Apr 2013   •   14:59
Remus Cernea: Radu Mazăre riscă excomunicarea din partea Bisericii
Sursa foto: Foto: Agerpres

Preşedintele Partidului Verde, deputatul de Constanţa Remus Cernea, a apreciat, sâmbătă, la Suceava, că Radu Mazăre poate risca "excomunicarea din partea Bisericii, prin tipul de discurs şi limbaj pe care îl practică", în condiţiile în care Biserica promovează un comportament moral.
   
Cernea a spus, într-o conferinţă de presă, că dezbaterile politice din România ar trebui duse în jurul unor argumente şi că este firesc să fie opinii diferite pe foarte multe teme.
   
"Sunt obişnuit să fiu acuzat sau atacat la persoană pe nedrept. Întotdeauna, în astfel de situaţii, am întors creştineşte şi celălalt obraz", a spus liderul Partidului Verde.
   
El a arătat că pe tema care a făcut obiectul declaraţiilor lui Radu Mazăre consideră că Biserica şi bisericile din România cultivă şi trebuie să cultive valori care promovează înţelegerea, pacea, toleranţa, bunacuviinţă şi, în general, un comportament moral.
   
"Ori, mă tem că domnul Mazăre, prin acest tip de discurs şi limbaj riscă, poate chiar o excomunicare din partea Bisericii. De aceea eu sper ca domnia sa să revină la un cadru de dialog care să permită de fapt să nu ascultăm unii pe alţii, să ne ascultăm argumentele, opiniile, să ne respectăm chiar dacă uneori avem opinii diferite", a spus Remus Cernea.
   
El a subliniat că dacă o persoană are o opinie diferită nu înseamnă că nu trebuie să i se acorde respect.
   
"Trebuie să ne respectăm unii pe alţii", a mai spus Cernea.
   
Un grup de parlamentari în frunte cu Remus Cernea pregăteşte o iniţiativă legislativă care să vizeze o altă formă de finanţare a cultelor decât cea de la bugetul de stat, respectiv cea a modelului german. Cernea vede o redirecţionare a unui procent din impozitul pe venit al cetăţenilor, la liberă alegere, către cultele religioase, ca în cazul organizaţiilor nonguvernamentale.
   
Liderul PSD Constanţa, Radu Mazăre, a declarat că dezaprobă iniţiativa deputatului USL Remus Cernea, pe care l-a făcut "tâmpit", privind eliminarea finanţării cultelor şi îi solicită retragerea acestui proiect, în caz contrar ameninţându-l că "îi va rupe picioarele" acestuia când va mai veni în Constanţa.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close