Antena 3 CNN Politică Remus Cernea: USL a fost pentru mine o unealtă, ca să câştig un mandat

Remus Cernea: USL a fost pentru mine o unealtă, ca să câştig un mandat

Remus Cernea: USL a fost pentru mine o unealtă, ca să câştig un mandat
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    08 Mai 2013   •   22:41

Deputatul Remus Cernea a apreciat că USL a fost pentru el o unealtă care l-a propulsat în Parlament şi că atrage atenţia că va demisiona din grupul PSD, dacă acest partid va demara proiectele Roşia Montană şi exploatarea gazelor de şist.

 
“Era singura şansă pentru un reprezentant al Partidului Verde de a intra în Parlament. Oricine poate să spună orice. În politică este nevoie de idealuri şi valori, dar pragmatismul este la fel de important. Fără pragmatism, politicienii nu-şi pot pune în aplicare intenţiile (...) USL a fost pentru mine doar o unealtă să câştig un mandat. Partidul Verde trebuie să treacă peste înţelegerea politică cu USL”, a declarat Remus Cernea pentru pentru publicaţia Uj Magyar Szo, citat de pesurse.ro.
 
În ceea ce priveşte subiectul Roşia Montană, Cernea spune că Guvernul şi-a schimbat substanţial punctul de vedere.
 
“Anul trecut eram consilierul premierului Victor Ponta pe probleme de mediu. Mi-am făcut datoria, l-am informat pe prim-ministru cu privire la riscurile exploatării gazelor de şist. La acea vreme, Guvernul a adoptat un moratoriu pe această temă, care a expirat la sfârşitul anului trecut. Guvernul şi-a schimbat radical poziţia în acest domeniu”, a spus Cernea, pentru Uj Magyar Szo .
 
Întrebat dacă asta înseamnă că Partidul Verde se va dezice de USL, Cernea a răspuns: 
 
“Dacă se vor înmulţi temele în care nu suntem de acord, atunci da. Personal, îmi voi da demisia din grupul PSD din Camera Deputaţilor dacă se vor aproba proiectul Roşia Montana şi exploatarea gazelor de şist. Dacă Partidul Verde rămâne lângă USL, înseamnă că legitimezi aceste decizii politice”.

 

×
Subiecte în articol: Remus Cernea USL Rosia Montana mandat
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close