Antena 3 CNN Politică Repartizare provizorie: Elena Băsescu nu intră în Parlamentul European

Repartizare provizorie: Elena Băsescu nu intră în Parlamentul European

Repartizare provizorie: Elena Băsescu nu intră în Parlamentul European
Sursa foto: elena basescu
08 Iun 2009   •   04:35

PD-L şi PSD obţin în noul Parlament European câte 11 mandate, în timp ce liberalii au şase mandate, UDMR trei mandate, PRM două mandate, iar Elena Băsescu nu intră în Parlament, potrivit unei repartizări provizorii, publicată pe site-ul Parlamentului European. la ora 03.07, ora României.

Potrivit acestei repartizări, grupul PPE, în care intră europarlamentarii PD-L şi UDMR, va avea 14 membri.

Tabelul publicat pe site-ul PE ia în calcul următoarele rezultate obţinute de partide: Alianţa PSD-PC 30,8% din voturi, urmată de PD-L cu 30,5% din voturi, PNL cu 16,7% din voturi, UDMR 8,9%, PRM 7,2%, Elena Băsescu 3,5%, PNŢCD 1,4%, Pavel Abraham 0,6% şi Forţa Civică 0,4%.

Preşedintele Traian Băsescu a sărbătorit, duminică seară, într-un restaurant din Parcul Herăstrău, împreună cu soţia, cu fiica cea mică, Elena, şi cu lideri ai PDL, rezultatele de la alegerile europarlamentare.

Şeful statului, soţia sa, Maria Băsescu şi fiica sa au stat până la ora 2.00 noaptea, alături de Vasile Blaga, Traian Ungureanu şi Elena Udrea.

La plecare, şeful statului i-a evitat pe jurnalişti, părăsind restaurantul pe la o altă ieşire.

În schimb, Elena Udrea, Elena Băsescu, Vasile Blaga şi Traian Ungureanu, au trecut pe lângă ziariştii care-i aşteptau, fără a face însă declaraţii.

Întâlnirea a avut loc după ce rezultatele a două exit-poll-uri au indicat că PDL se situează pe poziţia a doua în urma euroalegerilor, la foarte mică distanţă de PSD, iar Elena Băsescu a obţinut un scor electoral care îi garantează un mandat în Parlamentul European.

De asemenea, în cursul serii, Elena Băsescu a fost vizitată la sediul de campanie de către tatăl său şi a susţinut declaraţii de presă.

Tot duminică seară, fiica cea mică a şefului statului a mers la sediul PDL şi s-a înscris din nou în partid, după ce l-a părăsit temporar pentru a candida ca independent la euroalegeri.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close