Antena 3 CNN Politică Reţeta deputatului Daniel Constantin | Cum să ai maşini de peste 110.000€ şi să nu le treci în declaraţia de avere

Reţeta deputatului Daniel Constantin | Cum să ai maşini de peste 110.000€ şi să nu le treci în declaraţia de avere

Grupul de Investigaţii Politice (GIP) a descoperit că deputatul Daniel Constantin şi familia sa deţin maşini în valoare de peste 110.000 de euro, însă, în documente, nici deputatul PNL şi nici familia sa nu au cu ce se deplasa.

Reţeta deputatului Daniel Constantin | Cum să ai maşini de peste 110.000€ şi să nu le treci în declaraţia de avere
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Emanuel Titus iliesi
de Georgiana Adam    |    16 Mai 2022   •   13:45

"Potrivit declarațiilor de avere ale lui Daniel Constantin, deputatul PNL și familia sa nu dețin niciun autoturism. Cu toate acestea membrii familiei Constantin conduc mașini de lux: un Volkswagen Touareg, un Jeep Grand Cherokee și un Volkswagen Passat. Valoarea totală a acestor autoturisme depășește 110.000 euro.

Rețeta prin care Daniel Constantin ascunde autoturismele de lux e achiziționarea lor în leasing pe firmele pe care el și soția sa le dețin.

Astfel, potrivit Registrului Național de Publicitate Mobiliară,

- În septembrie 2019, firma Event Trade Consulting SRL a achiziționat, prin leasing, un Volkswagen Touareg Style V6 TDI, an de fabricație 2019, în valoare de circa 40.000 Euro (180.320 RON). Unic acționar și administrator al Event Trade Consulting este Elena Ramona Constantin, soția lui Daniel Constantin. În martie 2022, autoturismul a fost mutat pe firma Cameea Business Solutions, al cărei asociat unic e chiar deputatul Daniel Constantin.

- În decembrie 2019, Event Trade Consulting SRL a achiziționat, prin leasing, un Jeep Grand Cherokee, an de fabricație 2018, în valoare de circa 40.000 Euro (189.843 RON). În martie 2022, și acest autoturism a fost mutat pe firma Cameea Business Solutions.

- În februarie 2022, firma deținută de Daniel Constantin, Cameea Business Solutions, a achiziționat, prin leasing, un autoturism Volkswagen Passat. Valoarea acestuia nu apare Registrul Național de Publicitate Mobiliară, dar prețul de piață este de circa 30.000 Euro.

Așadar, în mai puțin de un și jumătate, familia Constantin a achiziționat trei mașini de lux cu o valoare totală de peste 110.000 Euro. Daniel Constantin a recurs însă la o șmecherie pentru a nu le trece în declarația de avere. Mașinile au fost achiziționate prin leasing pe firmele familiei. De altfel, dacă ar fi apărut în declarațiile de avere, autoturismele ar fi fost imposibil de justificat. Daniel Constantin declară că nu are nici un ban în cont, iar veniturile sale și ale soției sunt în jur de 2.500 euro pe lună, deputatul având și poprire pe indemnizație din cauza unei datorii la ANAF.

Șmecheria la care a recurs Daniel Constantin e una prin care mulți demnitari ocolesc prevederile legale, nedeclarându-și averea reală. Autoritățile statului ar trebui să fie mai preocupate de situațiile în care, așa cum e cazul lui Daniel Constantin, averea afișată e mult mai mare decât averea declarată", se arată într-o postare pe Facebook a Grupului de Investigaţii Politice.

×
Subiecte în articol: Daniel Constantin

ȘTIRI

Guvernul vrea să oprească greva profesorilor cu 1.500 de lei în plus. Cum au reacţionat sindicatele

Parteneri
Este oficial! Salariile care cresc de la 1 iunie 2023
x close