Antena 3 CNN Politică REZULTAT MOȚIUNE DE CENZURĂ: A TRECUT! ȘOC pentru GRINDEANU și PONTA! Anunț făcut LIVE la Antena 3

REZULTAT MOȚIUNE DE CENZURĂ: A TRECUT! ȘOC pentru GRINDEANU și PONTA! Anunț făcut LIVE la Antena 3

REZULTAT MOȚIUNE DE CENZURĂ: A TRECUT! ȘOC pentru GRINDEANU și PONTA! Anunț făcut LIVE la Antena 3
21 Iun 2017   •   13:31

REZULTAT MOȚIUNEA DE CENZURĂ LIVE. UPDATE: Surse din Partidul Social Democrat, care au efectuat numărătoarea paralelă, susțin că moțiunea de cenzură a trecut cu 243 de voturi. Vă reamintim, pentru a trece, moțiunea de cenzură avea nevoie de 233 de voturi.

Conform datelor oficiale, moțiunea a fost adoptată cu 241 la 10 voturi.

REZULTAT MOȚIUNEA DE CENZURĂ LIVE. UPDATE: Călin Popescu Tăriceanu a explicat PROCEDURA DE VOT. Bila albă în urna albă și bila neagră în urna neagră, înseamnă vot pentru moțiunea de cenzură. Bila neagră în urna albă și bila albă în urna neagră înseamnă vot împotriva moțiunii de cenzură.

Parlamentarii au început, miercuri, votul la moţiunea de cenzură "România nu poate fi confiscată. Apărăm democraţia şi votul românilor". 

Votul este secret cu bile. 

Pentru a trece moţiunea de cenzură este nevoie de minimum 233 de voturi favorabile. 

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că premierul Sorin Grindeanu' se agaţă de scaun în cel mai neligitim mod' şi le-a cerut parlamentarilor să voteze moţiunea de cenzură pentru ca "lucrurile să revină la normalitate, la legalitate, la constituţionalitate", iar "ţara să primească un Guvern mai devotat misiunii lui". 

"Se agaţă de scaun (Sorin Grindeanu - n.r.) în cel mai neligitim mod. Nu a ajuns premier datorită celor baricadaţi în Palatul Victoria şi nici celor cu care s-a mai întâlnit nopţile astea pe la Vila Lac 1. A ajuns acolo pentru că cele două partide, într-un mod statutar, au decis să le acorde un vot de încredere. Aceleaşi structuri care au retras sprijinul politic. Va fi acuzat probabil mai târziu de o atitudine lipsită de onoare, de iresponsabilitate şi, bineînţeles, de iresponsabilitate faţă de români şi, chiar faţă de noi, partidele care l-au susţinut", a afirmat Liviu Dragnea, în plenul Parlamentului. 

 

UPDATE: DEZBATEREA MOȚIUNII DE CENZURĂ poate fi ASCULTATĂ și LIVE AUDIO aici.

REZULTAT MOȚIUNEA DE CENZURĂ LIVE. Zi decisivă pentru Guvernul Grindenau. MOȚIUNEA DE CENZURĂ este dezbătută ACUM în DIRECT pe Antena3.ro LIVE.

Moţiunea de cenzură "România nu poate fi confiscată. Apărăm democraţia şi votul românilor" urmează să fie dezbătută şi votată miercuri în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. 

REZULTAT MOȚIUNE DE CENZURĂ. Pentru a fi adoptată este nevoie de cel puţin 233 de voturi "pentru". Votul va fi secret cu bile. 

CELE MAI NOI INFORMAȚII despre MOȚIUNEA DE CENZURĂ și REZULTATUL EI le puteți găsi pe ANTENA3.RO în secțiunea specială.

LIVE TEXT cu ce se întâmplă în PARLAMENT la moțiunea de cenzură.

SONDAJ: Credeți că Guvernul Grindeanu trebuie demis?

Scandalul de la moțiunea de cenzură a fost LIVE și pe FACEBOOK.


*** Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut, marţi seara, că moţiunea de cenzură va trece. "Sunt realist. Mâine trece moţiunea", a afirmat marţi seara Dragnea. 

*** Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, marţi, că PSD şi ALDE au numărul de voturi asigurat, precizând că sunt 16 sau 17 parlamentari, dintre care unii din coaliţie, care nu o votează. 

"Este cu vârf şi îndesat o majoritate necesară ca moţiunea să treacă. (...) Am făcut şi socoteala inversă. Ştim şi care sunt cei care vor vota împotriva moţiunii, deci ne-am asigurat că lucrurile sunt în regulă. (...) Cu aproximaţie 16 sau 17, dar nu sunt numai din coaliţie, din aproximările pe care le am. Sunt, de exemplu, cei cinci parlamentari care au plecat de la noi şi care nu fac parte din coaliţie", a afirmat Tăriceanu. 

*** Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că liberalii vor fi prezenţi în sală, dar nu vor vota moţiunea de cenzură. 

Ludovic Orban a precizat că deputaţii şi senatorii partidului vor asista la şedinţă "pentru a împiedica fraudarea voturilor". El a arătat că toţi parlamentarii PNL vor fi prezenţi în sală la moţiune şi niciunul dintre ei nu va vota. 

*** Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, marţi, că parlamentarii formaţiunii nu vor participa la votarea moţiunii de cenzură. 

''În unanimitate, colegii mei au votat să nu participăm la vot. Nu vom fi în sală, nu vom participa la moţiunea de cenzură", a spus Kelemen Hunor, la finalul şedinţei grupurilor parlamentare ale UDMR. 

El a adăugat că protocolul de colaborare parlamentară cu coaliţia de guvernare rămâne valabil. 

*** Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a anunţat că parlamentarii partidului nu vor fi în sală la dezbaterea moţiunii şi nu vor vota. 

Traian Băsescu a susţinut marţi că are o listă de 12 parlamentari PMP pe care PSD ar fi încercat să-i racoleze în perspectiva moţiunii de cenzură, însă niciunul dintre ei nu a fost de acord cu târgul propus de social-democraţi. Băsescu a adăugat că, din analiza sa, PSD nu are voturile necesare pentru a trece moţiunea. El a spus că PSD a reuşit să convingă un singur parlamentar să se alăture - pe Octavian Goga. 

"Nu vom participa, nu vom fi în sală la dezbaterea moţiunii şi nici la vot, dacă el se va da mâine, pentru că după părerea mea PSD nu are voturile cu care să treacă moţiunea de cenzură. (...) Vom participa, însă, la numărătoarea voturilor, vom avea un reprezentant în comisia de numărare pentru a participa la securizarea numărării voturilor la moţiunea de cenzură", a explicat Băsescu. 

*** Parlamentarii USR au anunţat că nu participă la dezbaterea moţiunii de cenzură şi nici nu o vor vota. 

*** Membrii Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale vor fi prezenţi în sală şi, potrivit unor surse politice, este posibil ca aceştia să voteze moţiunea împotriva Guvernului Grindeanu. 

*** Deputatul PSD Victor Ponta a anunţat că nu va vota moţiunea de cenzură. Secretarul general al Guvernului, deputatul Victor Ponta, a declarat că "mai mult de 14" parlamentari ai PSD nu vor vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. 

"Mai mult de 14. Atât contează. (...) Eu cred că niciun pesedist adevărat n-o să cheme alte partide să-i rezolve problemele interne", a susţinut Ponta. 

În Parlamentul României sunt 464 de parlamentari, iar pentru a trece o moţiune de cenzură este nevoie ca aceasta să întrunească 233 de voturi ''pentru''. 

Potrivit site-urilor Camerei Deputaţilor şi Senatului, în ambele Camere PSD are 221 de parlamentari, iar ALDE 26 de parlamentari, în total 247 de aleşi care fac parte din coaliţia de guvernare. 

În ceea ce priveşte partidele din afara arcului guvernamental, PNL numără 98 de parlamentari, USR - 43, UDMR - 30, PMP - 26, minorităţile -17, iar 3 parlamentari sunt neafiliaţi. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: video live motiunea de cenzura
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close