Antena 3 CNN Politică Rezultate finale BEC după renumărarea voturilor nule: Băsescu - 1.260 voturi valide, Geoană - 987

Rezultate finale BEC după renumărarea voturilor nule: Băsescu - 1.260 voturi valide, Geoană - 987

Rezultate finale BEC după renumărarea voturilor nule: Băsescu - 1.260 voturi valide, Geoană - 987
Sursa foto: BEC
14 Dec 2009   •   11:52

BEC a constatat existenţa a 2.247 de voturi valide printre cele peste 138.000 de voturi nule consemnate după cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din decembrie. Dintre acestea, 1.260 au fost recuperate pentru candidatul Traian Băsescu, iar 987 pentru social-democratul Mircea Geoană. BEC va trimite astăzi Curţii Constituţionale rezultatul acestei operaţiuni. Potrivit purtătorului de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, erorile constatate pot fi puse în cea mai mare parte pe seama oboselii pronunţate a celor care au deservit în secţiile de vot în noaptea dedicată numărării opţiunilor exprimate de către români pe data de 6 decembrie.

?Erorile sunt legate de chestiuni de interpretare de la un buletin de vot la altul, probabil din cauza oboselii. Chestiunile de interpretare se referă la ştampile aplicate tangent sau netangent cu chenarul candidatului, ştampile aplicate pe amble chenare", a precizat Marian Muhuleţ.

Cele peste 800 de voturi nule înregistrate la nivelul secţiilor speciale din străinătate au ajuns luni, la sediul Biroului Electoral Central spre renumărare, acestea fiind verificate de membrii biroului la solicitarea Curţii Constituţionale.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: BEC diaspora
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close