x close

Rezultatele finale ale primului tur de scrutin vor fi anunţate miercuri

24 Noi 2009   •   11:05
Rezultatele finale ale primului tur de scrutin vor fi anunţate miercuri

Biroul Electoral Central (BEC) va da publicităţii rezultatele finale ale alegerilor din 22 noiembrie în cursul zilei de miercuri. Anunţul a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

Potrivit acestuia, au mai rămas de centralizat voturile din 17 secţii de votare. Dintre acestea, 16 sunt din străinătate. Cea de-a 17-a secţie de votare se află în Maramureş, centralizarea datelor fiind blocată din cauza unei contestaţii împotriva preşedintelui unei secţii din Leordina, acuzat de PD-L de "fraudă electorală".

Birourile Electorale Judeţene şi cel al Municipiului Bucureşti au anunţat că marţi şi miercuri după-amiază vor trimite la BEC procesele-verbale în original pentru validare, a mai precizat Muhuleţ.

Cel mai probabil, porcesul-verbal final al turului întâi al alegerilor prezidenţiale va ajunge joi la Curtea Constituţională.

Marţi dimineaţă, BEC a anunţat ultimele rezultate parţiale ale scrutinului de duminică. Potrivit acestora, Traian Băsescu a obţinut 32,42% din voturile valabil exprimate, Mircea Geoană a obţinut 31,17%, iar Crin Antonescu- 20,02%.

În cazul referendumului, 77,78% dintre alegători au votat pentru introducerea Parlamentului uncameral, iar 88,84% au votat pentru reducerea la maximum 300 a numărului de parlamentari, prezenţa la vot fiind de 50,91%.

ULTIMELE REZULTATE PARŢIALE


Antena3.ro


Citeşte mai multe despre:

alegeri rezultate
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati