Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban, acuzat de trădare. Sighiartău: ”Înțeleg că vă lasă nervii prin filiale! Ați coborât atacul mult prea jos!”

Ludovic Orban, acuzat de trădare. Sighiartău: ”Înțeleg că vă lasă nervii prin filiale! Ați coborât atacul mult prea jos!”

Scandal în interiorul Partidului Național Liberal, cu acuzații grave, acuzații de jocuri murdare. Chiar în acest moment, taberele lui Ludovic Orban şi Florin Cîţu se înfruntă în şedinţă Biroului Executiv al PNL, în parlament. Rareş Bogdan a deschis ostilităţile şi lansat noi atacuri asupra preşedintelui partidului, chiar înainte să intre în sală. Asta după ce și în weekend cei doi și-au aruncat cuvinte grele.

Ludovic Orban, acuzat de trădare. Sighiartău: ”Înțeleg că vă lasă nervii prin filiale! Ați coborât atacul mult prea jos!”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    14 Iun 2021   •   12:23

Orban stă față în față cu Cîțu, la ședința PNL, după ce în weekend au existat atacuri din partea taberei lui Cîțu, legate de negocierile de la Vila Lac, când s-a format coaliția. Orban a afirmat ca a fost părăsit de echipa de negociere la Vila Lac, în urma cu câteva luni, iar apropiații lui Orban au sărit sa spună că nu este adevărat.

Orban a fost întrebat recent despre acest conflict, iar Rareș Bogdan a sărit în sus și l-a amenințat pe Orban. Rareș a spus ca speră ca Orban să termine cu atacurile, să fie o bătălie de idei şi să nu continue pentru că, ”dacă eu mă apuc să vorbesc, îl va durea stomacul rău de tot”. În replica Orban a spus că nu se teme de Rareș Bogdan., Orban susține că nu are "niciun secret" şi nimeni nu are despre el informații care ar putea să-i facă rău în cariera politică.

În cadrul ședinței sunt lansate însă și alte atacuri împotriva lui Ludovic Orban, în contextul în care au fost cedate ministere foarte importante la Vila Lac, în momentul în care, în urmă cu șase luni, un avut loc negocieri pentru coaliția de guvernare. 

Robert Sighiartău dar și alți colegi ai acestuia sunt nemulțumiți de modul în care au decurs aceste negocieri. Mai mult decât atât, Sighiartău susține că Orban ar fi decis să cedeze Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Transporturilor, în contextul în care și-ar fi dorit să obțină șefia Camerei Deputaților și ar fi cedat orice minister pentru a o obține, fără să se gândească la binele formațiunii politice din care face parte. 

”Domnule Orban, înțeleg că vă lasă nervii prin filiale! Ați coborât atacul mult prea jos! Am ales să nu fiu în echipă atunci când dumneavoastră ați ales să trădați partidul. Atunci când interesul dumneavoastră a fost mai presus de interesul PNL. Atunci când ați cedat trei ministere de dezvoltare pentru a vă asigura șefia”, a declarat Robert Sighiartău în timpul ședinței. 

Maine, Orban vrea să securizeze voturile pentru moțiunea simplă, dar si pentru moțiunea de cenzură, pe care PSD o va iniția în 2 săptămâni. Orban vrea să dea vot în ședință ca nimeni să nu voteze practic moțiunea cu Ghinea, care se dezbate mâine la plenul Camerei, dar și moțiunea de cenzură, care va fi votată la finalul acestei sesiuni parlamentare.

Tot mâine Orban va supune în BEX la discuție situația numirii unui nou avocat al poporului. Urmează respingerea raportului de activitate a avocatului poporului în plen reunit și apoi procedura de numire a acestuia.

×
Subiecte în articol: robert sighiartau Ludovic Orban
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close