Antena 3 CNN Politică Roberta Anastase - de la Miss România, la şefia Camerei Deputaţilor (VIDEO)

Roberta Anastase - de la Miss România, la şefia Camerei Deputaţilor (VIDEO)

Roberta Anastase - de la Miss România, la şefia Camerei Deputaţilor (VIDEO)
19 Dec 2008   •   21:27

Preşedinţia Camerei Deputaţilor a revenit democrat liberalei Roberta Anastase.
Vizibil emoţionată, ea le-a mulţumit colegilor pentru această alegere.
Aleasă europarlamentar anul trecut, Roberta Anastase a devenit cunoscută încă din anii 90, dar nu ca politician, ci ca Miss România.
Aceasta a câştigat concursul în anul 1994, mergând apoi spre Miss Univers.

Roberta Alma Anastase are 32 de ani şi s-a născut în Ploieşti. A intrat în politică în 1991, când avea 15 ani, şi de atunci este membră a Partidului Democrat, fost FSN.
În 2007 a fost aleasă europarlamentar, iar pe 30 noiembrie deputat în Parlamentul României. În Parlamentul European este membră a Comisiei pentru Afaceri Externe şi vicepreşedinte al subcomisiei pentru Securitate şi Apărare. În prezent, Roberta Anastase este preşedintele filialei din Prahova a Partidului Democrat.
Ea a mai deţinut funcţia de vicepreşedinte în mai multe organizaţii precum: Organizaţia de Tineret, Organizaţia Municipală Ploieşti, Organizaţia Judeţeană Prahova, dar şi în Organizaţia de Femei.
A mai deţinut în 2000, pentru scurt timp, funcţia de consilier al Ministrului Transporturilor.
A urmat cursurile Facultăţii de Sociologie din cadrul Universităţii Bucureşti, iar între 1998 şi 2000 a aprofundat problematica europeană la Facultatea de Ştiinţe Politice.
Roberta Anastase a primit şi doua disctincţii importante în Statele Unite ale Americii. Ea a fost numită cetăţean de onoare al Statului Nebraska şi al oraşului Maryland, din disctrictul Heights.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Roberta Anastase Camera Deputatilor
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close