Antena 3 CNN Politică Roberta Anastase: Legea Educaţiei este considerată adoptată

Roberta Anastase: Legea Educaţiei este considerată adoptată

Roberta Anastase: Legea Educaţiei este considerată adoptată
Sursa foto: Foto: Intact Images
14 Dec 2010   •   14:09

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, marţi,  că Legea educaţiei pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament este considerată adoptată, după ce liberalii au anunţat în plen că îşi retrag semnăturile de pe moţiunea de cenzură.

Anastase a adăugat că, în urma retragerii semnăturilor parlamentarilor PNL de pe moţiunea de cenzură privind Legea educaţiei, aceasta nu mai există şi că, în consecinţă, Legea educaţiei este considerată adoptată, informează Mediafax.

Potrivit preşedintelui Camerei, 22 de parlamentari liberali şi-au retras semnăturile, din 138 de semnatari, ceea ce face ca pe moţiune să mai existe 116 semnături, care sunt insuficiente pentru depunerea şi discutarea acesteia.

"Au fost 22 de semnături retrase, din 138 de toate. Acum mai sunt 116 semnături şi putem considera că nu mai există moţiune de cenzură, iar Legea educaţiei naţionale va fi considerată adoptată", a spus Anastase.

Premierul Emil Boc a declarat, marţi, în plenul Parlamentului, că Guvernul susţine introducerea pe ordinea de zi a punctului privind prezentarea moţiunii de cenzură în cazul Legii educaţiei şi continuarea calendarului de angajare a răspunderii. Boc a menţionat se bazează pe decizia CC care permite derularea acestei proceduri.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a luat cuvântul în plenul Parlamentului, ca replică la discursul ţinut de primul ministru, care a atenţionat că procedura asumării răspunderii pe Legea educaţiei va continua, conform deciziei Curţii Constituţionale. Geoană susţine că această lege a fost trecută prin Parlament prin exploatarea unor vicii de procedura si încălcând Constituţia.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close