Antena 3 CNN Politică Roberta Anastase vrea să facă publică lista cu deputaţii chiulangii

Roberta Anastase vrea să facă publică lista cu deputaţii chiulangii

Roberta Anastase vrea să facă publică lista cu deputaţii chiulangii
Sursa foto: roberta anastase
07 Mai 2009   •   09:21

Şedinţele Camerei Deputaţilor sunt de multe ori doar întâlniri între colegi care nu duc la nici o finalitate în votarea legilor din cauza absenteismului foarte mare. Din acest motiv, preşedinta camerei, Roberta Anastase a găsit să îi pedepsească pe vinovaţi prin publicarea numelor chiulangiilor pe Internet.
Aceasta a depus o iniţiativă legislativă de modificare a statutului parlamentarilor, care are drept finalitate publicarea săptămânal, pe site-ul Camerei, a numelor deputaţilor care lipsesc de la lucrările din plen şi de la comisiile de specialitate. Măsura vine după ce timp de două luni s-a ajuns la un adevărat blocaj la şedinţele de vot final, scrie Cotidianul.
La Camera Deputaţilor, în lunile martie, aprilie şi în prima săptămână a lunii mai, din nouă şedinţe de vot final, doar în două - 17 martie şi 15 aprilie - s-a putut vota.
În alte şapte şedinţe, sesiunea de vot final a fost amânată din cauza lipsei cvorumului minim de şedinţă: 168 de deputaţi. Ultima şedinţă de vot final, cea de marţi, 5 mai, a fost elocventă în acest sens: la înregistrarea electronică a prezenţei a reieşit că în sală se află 187 de deputaţi - 69 PDL (din 115), 55 PSD (din 113), 36 PNL (din 65), 16 UDMR (din 22), 11 de la minorităţi (din 18). Câteva minute mai târziu, când urma să înceapă votul final propriu-zis, numărul celor prezenţi era mult mai mic. În urma apelului nominal s-a constatat că nu este cvorum şi şedinţa s-a suspendat.
Atunci erau pe ordinea de zi 101 proiecte de legi.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close