Antena 3 CNN Politică România a ieşit din recesiune, dar Emil Boc avertizează: Norii crizei încă mai sunt pe cer

România a ieşit din recesiune, dar Emil Boc avertizează: Norii crizei încă mai sunt pe cer

România a ieşit din recesiune, dar Emil Boc avertizează: Norii crizei încă mai sunt pe cer
Sursa foto: Foto: INTACT Images
28 Mai 2011   •   16:29

Premierul Emil Boc susţine că România a ieşit oficial din recesiune, pentru că a avut două semestre consecutive de creştere economică. Boc a adăugat, însă, că Executivul “pregăteşte terenul” pentru consolidarea acestei creşteri, conform Agerpres.

“Nu trebuie să ne aşteptăm la lapte şi miere. Este doar un semn sănătos că mergem în direcţia corectă. Norii crizei încă mai sunt pe cer, ei se vor risipi doar dacă continuăm reformele şi nu cădem în patima populismului şi dăm mai mulţi bani pentru investiţii şi muncă. De la aceste principii Guvernul nu va abdica”, a spus Boc, în cadrul reuniunii Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România, eveniment ce se desfăşoară la Băile Felix.

De asemenea, conform premierului, România în 2011 merge pe o creştere economică de 1,5 – 2% şi una între 3,5 – 4% în 2012, ca rezultat al implementării acestei reforme.

Totodată, Emil Boc a ţinut să aducă aminte că numărul contractelor de muncă a crescut în urma aplicării noii legislaţii dar şi a controalelor efectuate. “Azi suntem la 5,17% rata şomajului adică un număr de 471.625 de persoane.” Ne apropiem de ceea ce aveam în mai 2008.

Premierul a ţinut să sublinieze şi importanţa prioritizării investiţiilor strategice multianuale, adăugând că există peste 40.000 de obiective de investiţii la nivel naţional care nu pot fi finalizate în acelaşi timp.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close