Antena 3 CNN Politică România nu a cheltuit niciun ban din prefinanțările primite în cadrul PNRR

România nu a cheltuit niciun ban din prefinanțările primite în cadrul PNRR

Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Boloș, admite că România nu a cheltuit niciun ban din prefinanțările primite în cadrul PNRR.

România nu a cheltuit niciun ban din prefinanțările primite în cadrul PNRR
Sursa foto: Pixabay.com
de Silvia Preda    |    23 Mai 2022   •   17:05

"Nu am avut operaționalizate aceste structuri organizatorice necesare implementării PNRR", a spus, luni, Marcel Boloș.

"Accesarea prefinanțării, spun cu toată sinceritatea și deschiderea, sunt țări care s-au organizat mai bine și, pe măsură ce au intrat prefinanțările în cont, au avut proiectele pregătitre și au putut să și facă plăți. Comisia Europeană din banii virați ne lasă să facem aceste plăți, care sunt extrem de necesare pentru începerea proiectelor. Deci e un mare lucru că avem acces la acești bani, numai că trebuie să avem și capacitatea necesară ca prin apeluri și prin implementarea proiectelor de infrastructură, și trebuie să ne mobilizăm ca să le susținem în vederea implementării.

O să mai dureze puțin, dar vom intra într-o stare de normalitate", spune ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

România nu a cheltuit niciun ban din fondurile PNRR

"Nu am cheltuit bani din prefinanțare, dar nu am avut operaționalizate aceste structuri organizatorice necesare implementării PNRR, iar acest demers se derulează în aceste zile și e firesc că accesul la acești bani e asigurat după regulile europene. (...) E nevoie de generarea acelor proiecte care produc plăți din prefinanțare", mai spune ministrul Boloș.

Citiţi şi: Veşti bune privind cardurile sociale pentru românii aflați în situație de risc | Anunţul ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: marcel bolos PNRR
Parteneri
Horoscop iunie-decembrie 2023. Căsătorii şi câştiguri materiale
x close