Antena 3 CNN Politică România la fel ca Germania | Nicolae Ciucă plasează țara noastră la același nivel cu cea a nemților, privind rata de absorbție a fondurilor europene

România la fel ca Germania | Nicolae Ciucă plasează țara noastră la același nivel cu cea a nemților, privind rata de absorbție a fondurilor europene

Premierul României, Nicolae Ciucă a pus țara noastră la același nivel cu Germania. Acesta a susținut că rata de absorbție a fondurilor europene a celor două țări este la același nivel.

România la fel ca Germania | Nicolae Ciucă plasează țara noastră la același nivel cu cea a nemților, privind rata de absorbție a fondurilor europene
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Ioana Mircea    |    27 Iul 2022   •   22:02

Potrivit premierului României, rata de absorbție a fondurilor europene de 64,5% plasează România la un nivel egal cu Germania și foarte aproape de Franța (65%).

Acesta a mai afirmat miercuri că țara noastră a depășit state membre vechi, precum Belgia (59%), Italia, Spania și chiar Olanda.

„Procentul reprezintă 22 miliarde euro, bani intrați în țară din totalul de 35,2 miliarde euro alocat României pentru exercițiul financiar 2014-2020.

De când PNL a preluat postul de premier, în România au intrat 7,8 miliarde euro.

Prin comparație, din ianuarie 2014 până în octombrie 2019, România a accesat 14,2 miliarde euro.

Guvernul PNL a reușit performanța de a aduce în România, într-o perioadă de un an și opt luni, mai mult de jumătate din banii care au fost atrași de guvernele care s-au succedat în primii cinci ani ai acestui exercițiu financiar european”, a afirmat premierul României, Nicolae Ciucă.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: fonduri europene Nicolae Ciucă
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close