Antena 3 CNN Politică România NU mai are nevoie să se împrumute de la FMI. Pe ce se bazează şeful Guvernului când face această afirmaţie

România NU mai are nevoie să se împrumute de la FMI. Pe ce se bazează şeful Guvernului când face această afirmaţie

România NU mai are nevoie să se împrumute de la FMI. Pe ce se bazează şeful Guvernului când face această afirmaţie
de O.P.    |    08 Noi 2012   •   05:35

România nu mai are nevoie să se împrumute la Fondul Monetar Internaţional. Nu ne-am îmbogăţit brusc, trebuie să continuăm actualul acord, dar nu va fi cazul să cerem din nou bani, susţine Victor Ponta.

Premierul a explicat în emisiunea Subiectiv care ar trebui să fie, pe viitor, relaţia tării noastre cu FMI. Premierul are mai multe proiecte de relansare economică, care vor fi prezentate astăzi în programul de guvernare al Uniunii Social Democrate.

"Avem prezentarea programului economic, si pot sa va spun cu influente bugetare de unde luam banii vom spune de unde luam banii,  daca si cand putem face ceea ce pentru noi este prioritar TVA diferentiat la producatori pentru produsele agricole, reducerea cotelor de asigurari de sanatate".

Discuţiile legate de memorandumul cu Fondul Monetar Internaţional, dar şi de problemele bugetului pe 2013 au fost abordate de premier şi la întâlnirea cu preşdintele Traian Băsescu.

Victor Ponta a precizat că a mai rămas de discutat problema reprezentării la Consiliul Europei, care nu a fost încă tranşată la întâlnirea de la Cotroceni.



×
Subiecte în articol: imprumut FMI
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close