Antena 3 CNN Politică Românii, UMILIŢI de apărătorul lui Gregorian Bivolaru

Românii, UMILIŢI de apărătorul lui Gregorian Bivolaru

Românii, UMILIŢI de apărătorul lui Gregorian Bivolaru
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
05 Ian 2014   •   11:14
Europarlamentarul german care cere amprentarea imigranţilor români se plângea acum câţiva ani de abuzurile la care sunt supuşi MISA şi Gregorian Bivolaru de către justiţia română. 
 
Jurnalul.ro scrie că Elmar Brock este un apropiat al Monicăi Macovei şi a fost implicat în mai multe scandaluri publice. 
 
În Ucraina, europarlamentarul a fost acuzat că a apelat la serviciile unei prostituate în timp ce se afla într-o vizită oficială. 
 
Elmar Brok îi scria în 2007 procurorului general de atunci, Laura Codruţa Kovesi, că priveşte cu îngrijorare persecuţiile la care ar fi supusă şcoala de yoga MISA şi mentorul ei, Gregorian Bivolaru. 
 
Comisarul european intervenea astfel direct într-o anchetă a procurorilor români, europarlamentarul acordând astfel, prin puterea funcţiei, protecţie membrilor MISA şi lui Bivolaru. 
 
Mai mult, în aceeaşi scrisoare, Brok se arăta dezamăgit că ancheta CSM a constatat că de vină pentru neregulile din dosar ar fi fost apropiata sa, Monica Macovei, ministru al justiţiei pe atunci. Brock este în acelaşi grup parlamentar cu Macovei şi apropiat în Germania cu soţul fostei ei asistente, parlamentar din partea creştin democraţilor. 
 
Dosarul comisarului european cuprinde mai multe scandaluri însă. 
 
În Ucraina, Elmar Brok a fost acuzat de militantele FEMEN că ar fi apelat la o prostituată în timpul unei vizite oficiale pe care a făcut-o la Kiev. 
 
Comisarul a negat acuzaţiile, dar nu a depus plângere împotriva celor care l-au acuzat. Elmar Brok este acum în centrul unui nou scandal, după ce a cerut amprentarea imigranţilor români, pentru ca autorităţile să îi depisteze pe cei care se întorc în Germania după expulzare. 

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close