Antena 3 CNN Politică Romeo Rădulescu a fost ales primar al municipiului Râmnicu Vâlcea

Romeo Rădulescu a fost ales primar al municipiului Râmnicu Vâlcea

Romeo Rădulescu a fost ales primar al municipiului Râmnicu Vâlcea
26 Apr 2010   •   08:43

Cel de-al doilea tur al alegerilor pentru postul de primar din Râmnicu Vâlcea, care s-a desfăşurat duminică, a fost câştigat de către Partidul Democrat-Liberal.

Potrivit rezultatelor oficiale finale ale Biroului Electoral de Circumscripţie, democrat-liberalul Romeo Rădulescu a câştigat fotoliul de primar, obţinând 55,9% din voturile valabil exprimate.

Rădulescu l-a învins, astfel, pe social-democratul Remus Grigorescu. În primul tur de scrutin, Rădulescu a obţinut 48,84% din voturile valabil exprimate, în timp ce adversarul său a primit 30,93% din voturi.

Romeo Rădulescu a deţinut funcţia de viceprimar al municipiului, în cel de-al doilea mandat al lui Mircia Gutău, iar după arestarea acestuia a preluat interimar postul de primar. Rădulescu, în vârstă de 37 de ani, este de profesie inginer. El a candidat cu sloganul "Să continuăm împreună" şi a anunţat că, dacă va câştiga alegerile, va continua proiectele de infrastructură începute de Mircia Gutău (PDL).

Scrutinul de la Râmnicu Vâlcea s-a încheiat fără incidente, iar prezenţa la vot la închiderea urnelor a fost de 35,04%, mai ridicată decât cea înregistrată în primul tur.

Postul de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea a rămas vacant după arestarea, în 27 ianuarie, a lui Mircia Gutău şi condamnarea acestuia de către instanţa supremă, printr-o decizie definitivă, la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul "Mită la primărie". Prefectul Petre Ungureanu a emis, în 17 februarie, un ordin prin care se constata vacantarea funcţiei de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea începând cu 27 ianuarie.



Antena3.ro



×
Subiecte în articol: Râmnicu Vâlcea primar alegeri
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close