Antena 3 CNN Politică Romii vor un minister al minorităților în guvernul Tudose

Romii vor un minister al minorităților în guvernul Tudose

Romii vor un minister al minorităților în guvernul Tudose
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    28 Iun 2017   •   19:10

Şapte organizaţii ale romilor din Transilvania îi cer premierului desemnat, Mihai Tudose, să înfiinţeze un minister al minorităţilor naţionale, care să fie condus prin rotaţie de reprezentanţii minorităţilor. 

”Reţeaua de organizaţii rome socio-politice din Transilvania cere noului prim ministru desemnat, Mihai Tudose, înfiinţarea unui minister al minorităţilor naţionale în cadrul noului guvern care se va forma. Dorim ca acest nou minister să fie condus prin rotaţie de către reprezentanţii minorităţilor care fac parte din Parlamentul României. Motivaţia pentru care cerem acest nou minister se datorează faptului că romii din România trebuie ajutaţi în domeniile în care se confruntă cu probleme, cum ar fi sănătatea, lipsa locurilor de muncă, educaţia. Prin înfiinţarea acestui minister credem că se va accelera integrarea romilor în societate”, a declarat miercuri preşedintele Fundaţiei 'Roma Umanitate' Cluj-Napoca, Aurel Pascu. 

El a mai spus că Guvernul Grindeanu n-a fost preocupat de problemele romilor. 

Din respectiva reţea a organizaţiilor rome din Transilvania fac parte Fundaţia ”Roma Umanitate”, Fundaţia ”Syndi humanitas”, Gipsy Media, Centrul Creştin al Romilor din Transilvania, Asociaţia Romilor din Transilvania, Organizaţia Etnică a Romilor din România şi Partidul Alianţa Democratică al Romilor. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: romi minister mihai tudose
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close