Antena 3 CNN Politică Rotativa guvernamentală ar putea fi amânată! Marcel Ciolacu nu ar prelua funcția de premier în luna mai

Rotativa guvernamentală ar putea fi amânată! Marcel Ciolacu nu ar prelua funcția de premier în luna mai

Rotația guvernamentală între PNL și PSD s-ar putea amâna până când România va transmite a treia cerere de plată pentru banii din PNRR.

Rotativa guvernamentală ar putea fi amânată! Marcel Ciolacu nu ar prelua funcția de premier în luna mai
Sursa foto: hepta
de Cătălina Mănoiu    |    08 Feb 2023   •   09:54

Această posibilitate este luată în calcul în condițiile în care termenul oficial pentru depunerea celei de-a treia cereri de plată este luna iunie. Guvernul ar putea cere o prelungire pentru toamnă ca să depună cererea de plata. 

Astfel, potrivit unor surse Antena 3 CNN, rotativa guvernamentală ar putea fi decalată până când România va depune a 3-a cerere de plată din PNRR. Protocolul de guvernare prevede că noul premier PSD ar trebui să se instaleze la Palatul Victoria pe 25 mai, cererea însă trebuie depusă cel mai devreme în iunie, iar Guvernul ar putea cere amânare până în toamnă. 

Citește și: Marcel Ciolacu, despre rotaţia premierilor: "Nu știm dacă va fi exact pe data de 25 mai"

Marcel Boloș a anunțat public că atribuțiile miniștrilor nu trebuie retrase brusc pentru că România ar pierde miliarde din PNRR. Și Marcel Ciolacu a declarat că rotativa se va face, dar data nu este bătută în cuie. "Cert este 31 decembrie", a spus liderul PSD. 

"Nu știm dacă va fi exact pe data de 25 mai și e corect să fie așa, pentru că am făcut o analiză împreună cu primul ministru, cu ministrul fondurilor, cred că prioritatea 1 este atât pentru Executiv, cât și pentru legislativ - jaloanele PNRR", a spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a mai spus că nu crede că președintele Klaus Iohannis ar putea să fie împotriva acestei rotații.

×
Parteneri
Se încălzește în România, însă doar pentru câteva zile!
x close