Antena 3 CNN Politică Rovana Plumb, la Congresul PES de la Madrid: „Suntem încrezători în noul contract social pentru Europa”

Rovana Plumb, la Congresul PES de la Madrid: „Suntem încrezători în noul contract social pentru Europa”

Rovana Plumb, la Congresul PES de la Madrid: „Suntem încrezători în noul contract social pentru Europa”
de S.T.    |    23 Feb 2019   •   14:15

Rovana Plumb, preşedintele OFSD, a participat alături de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi prim-ministrul Viorica Dăncilă, la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni, care s-a desfăşurat vineri şi sâmbătă, 22 şi 23 februarie, la Madrid.

În cadrul reuniunii, a fost adoptat manifestul electoral „Un nou contract social pentru Europa” - o platformă politică ambiţioasă, ancorată în valorile şi provocările Uniunii Europene, ce îşi propune să aducă Europa mai aproape de cetăţeni după alegerile pentru Parlamentul European din luna mai.

„Direcţia asumată de PES se traduce prin crearea de locuri de muncă, politici mai bune în sănătate şi mediu, educaţie şi răspunsul la revoluţia digitală. Preocuparea noastră principală este să facem o politică inclusivă, modernă şi rezonabilă - să răspundem la nevoile cetăţenilor prin soluţii moderne, realiste şi moderate.

Social-democraţia este singura opţiune reală pentru continuitatea construcţiei europene, cât timp este înţeleasă şi aplicată adecvat în fiecare ţară membră UE. PSD construieşte în fiecare zi o Românie socială, pe baza unui program de guvernare ambiţios, prin care ne-am propus să reducem sărăcia şi să eliminăm mari nedreptăţi sociale. De aceea, suntem încrezători că 'un nou contract social pentru Europa', un reper valoric pentru toate statele membre UE, este extinderea firească a unor politici naţionale de succes”, potrivit Rovanei Plumb.

Rovana Plumb este, din decembrie 2018, membră în biroul de conducere al Partidul Socialiştilor Europeni.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close