Antena 3 CNN Politică Rovana Plumb, prima reacție după ce dosarul său a ajuns în Parlament: „Este un atac pentru destabilizarea statului de drept"

Rovana Plumb, prima reacție după ce dosarul său a ajuns în Parlament: „Este un atac pentru destabilizarea statului de drept"

Rovana Plumb, prima reacție după ce dosarul său a ajuns în Parlament: „Este un atac pentru destabilizarea statului de drept"
Sursa foto: FOTO: captură Antena 3
28 Sep 2017   •   15:46

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, a declarat joi, după ce și-a studiat dosarul trimis de procurori Comisiei juridice a Camerei Deputaților, că nu a încălcat legea și că dosarul „este un atac pentru destabilizarea statului de drept și a ordinii constituționale".

„Am văzut dosarul, nu pot să vă dau nici un detaliu din dosar, dar pot să spun cu fermitate și cu toată sinceritatea că nu sunt vinovată, că nu am încălcat legea — ambele hotărâri de Guvern sunt date cu respectarea legislației. Consider că este un atac la Guvern, consider că este un atac la PSD, consider că este un atac pentru destabilizarea statului de drept și a ordinii constituționale. Voi veni la Comisia juridică și îmi voi expune punctul de vedere", a spus Plumb, la ieșirea de la Comisia juridică a Camerei Deputaților, unde a fost însoțită de un avocat.

Întrebată dacă dosarul Belina afectează imaginea Guvernului, Rovana Plumb a spus că nu, dar că s-a încercat acest lucru.

„Consider că nu afectează dosarul Belina. Probabil că s-a încercat lucrul acesta", a susținut Plumb, reiterând faptul că nu își va da demisia din Guvern pentru că nu a încălcat nicio lege.

Ea a spus că fiecare dintre colegii săi parlamentari „va vota după cum îi va dicta conștiința".

Rovana Plumb a mai declarat că nu a avut o discuție privată pe tema acestui dosar cu premierul Mihai Tudose.

„Toate discuțiile le-am purtat pe această temă numai în cadrul Biroului Permanent Național, cu domnul prim-ministru Tudose nu s-a discutat decât în cadrul ședinței de Guvern. Nu pe acest subiect", a precizat ea.

Biroul permanent al Camerei Deputaților a decis, miercuri, să transmită Comisiei juridice solicitarea DNA privind urmărirea penală a deputatului PSD Rovana Plumb, comisia urmând să estimeze timpul necesar pentru întocmirea raportului.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: parlament rovana plumb dosar reacția
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close