Antena 3 CNN Politică Rovana Plumb: Revenirea din tăierea de pensii şi salarii ne-a costat aproape 5 miliarde de euro

Rovana Plumb: Revenirea din tăierea de pensii şi salarii ne-a costat aproape 5 miliarde de euro

Rovana Plumb: Revenirea din tăierea de pensii şi salarii ne-a costat aproape 5 miliarde de euro
Sursa foto: Foto: VideoNews
16 Apr 2015   •   22:36
Rovana Plumb a explicat, joi seară, în Ediţia Specială realizată de Radu Tudor, la Antena 3, că oamenii din timpul guvernării Băsescu - Boc caută să revină la putere, în condiţiile în care au jefuit şi sărăcit ţara timp de zece ani şi a amintit că Guvernul din care face s-a ţinut de promisiuni.
 
"În 2012 am spus că vrem dreptate până la capăt şi cred că ne-am făcut treaba, pentru că toate aceste documente ale Corpului de Control al premierului au identificat posibile fapte de corupţie. Ceea ce este trist este că cei care au sărăcit ţara, care au jefuit-o, care au umilit românii se află astăzi în noul PDL. Pentru că PNL s-a topit în PDL. Şi au curajul să dorească să revină la guvernare. Doamna Alina Gorghiu, copreşedinte al PNL, în permanenţă critică Guvernul. Păi ce credibilitate are, în această critică, atâta timp cât îi girează pe cei care au dus la sărăcirea şi umilirea românilor?"
 
Ministrul Muncii a explicat cifrele reci pe care a trebuit să le suporte statul, în urma guvernării defectuoase din timpul regimului Băsescu - Boc. 
 
"În această perioadă în care au guvernat aceste persoane, fiecare român a simţit cum i se ia din traiul de zi cu zi. Am făcut o analiză pentru acea tăiere de salarii. Ştiţi cât ne-a costat să reîntrgim salariile? 9 miliarde de lei. Plus 2,5 miliarde de euro pentru titlu executorii. Pentru că oamenii au dat în judecată statul şi au câştigat. Iată câteva dintre efectele lipsei de viziuni. Din calculele noastre, înseamnă 5 miliarde de euro, în total, pentru toată perioada de un an şi jumătate, cât au fost salariile tăiate."
 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close