Antena 3 CNN Politică Rovana Plumb scapă de urmărirea penală în dosarul „Belina”. Primele declarații ale fostului ministru, după votul din Camera Deputaților

Rovana Plumb scapă de urmărirea penală în dosarul „Belina”. Primele declarații ale fostului ministru, după votul din Camera Deputaților

Rovana Plumb scapă de urmărirea penală în dosarul „Belina”. Primele declarații ale fostului ministru, după votul din Camera Deputaților
Sursa foto: Foto: Rovana Plumb/Facebook
17 Oct 2017   •   13:33

UPDATE: Rovana Plumb scapă de urmărirea penală în dosarul „Belina”, după ce deputații au votat împotriva cererii DNA pentru începerea urmăririi penale pe numele fostului ministru.

Au fost înregistrate 99 voturi pentru şi 184 voturi împotrivă, un vot anulat. Votul a fost secret cu bile.

”Vreau să mulțumesc tututor colegelor și colegilor mei, deputați în Camera Deputaților a Parlamentului României, pentru faptul că au apărat astăzi, prin vot, principiile fundamentale ale statului de drept. Mă refer la separația puterilor în stat, înțelegând faptul că oportunitatea unei HG care are toate avizele de legalitate nu poate face obiectul unei anchete penale”, a spus Rovana Plumb. 

Camera Deputaţilor a început, marţi, votul asupra solicitării DNA de efectuare a începerii urmăririi penale a fostului ministru al Mediului Rovana Plumb. Votul este secret cu bile. 

Mesajul Rovanei Plumb pentru colegii din Camera Deputaților, înaintea votului 

Dacă PNL și PMP au anunțat, prin reprezentanții partidelor, că vor vota pentru ridicarea imunității deputatului Rovana Plumb, PMP a anunțat doar că va vota la vedere.

"Pentru că reprezint un grup aici, nu sunt pe persoană fizică, noi vom vota la vedere (...). Când e vorba de alţii, suntem foarte severi, când e vorba de propria persoană, suntem un pic mai nuanţaţi. Eu vreau ca acest Parlament să aibă demnitatea lui, rostul lui legislativ şi să nu fie timorat. Toate relele vor înceta atunci când Liviu Dragnea, preşedintele PSD, ori ajunge prim-ministru odată şi să ne lase în pace, ori îl trimiteţi acasă", a susţinut Bichineţ în cadrul dezbaterilor din plenul Camerei Deputaţilor în care se discută solicitarea DNA referitoare la încuviinţarea efectuării urmăririi penale a fostului ministru al Mediului Rovana Plumb. 


Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, în dosarul care o vizează şi pe Sevil Shhaideh, referitor la trecerea unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman.  

 

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: rovana plumb
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close