Antena 3 CNN Politică Rovana Plumb: Victor Ponta nu are de ce să demisioneze. Premierul trebuie să îşi continue mandatul

Rovana Plumb: Victor Ponta nu are de ce să demisioneze. Premierul trebuie să îşi continue mandatul

Rovana Plumb: Victor Ponta nu are de ce să demisioneze. Premierul trebuie să îşi continue mandatul
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Iun 2015   •   12:57

Preşedinta Consiliului Naţional al PSD, Rovana Plumb, consideră că Victor Ponta "nu are de ce să demisioneze", declaraţie făcută în contextul în care DNA a anunţat că acesta este urmărit penal pentru mai multe fapte.

"Premierul Ponta trebuie să îşi continue mandatul. Politica se face în Parlament. Mi se pare suspect că acest dosar apare în ziua în care PNL depune moţiune de cenzură. Poate este o coincidenţă. Guvernul trebuie să îşi ducă mai departe activitatea, cu Victor Ponta premier. Ponta este premier în baza unui mandat clar primit de la cetăţeni la alegerile din 2012, mandat pe care trebuie să îl ducă până la capăt. Avem teme importante - Legea salarizării, Codul Fiscal - pe care trebuie să le finalizăm", arată Rovana Plumb, conform unui comunicat de presă.

Totodată, purtătorul de cuvânt al PSD Gabriela Firea subliniază că este mai mult decât suspect că DNA l-a chemat pe Victor Ponta în ziua depunerii moţiunii de cenzură de către PNL şi afirmă că premierul nu a fost niciodată asociat la "Şova şi asociaţii" şi nu a avut relaţii juridice cu complexurile Turceni şi Rovinari.

"Sincer, mi se pare foarte suspect faptul că domnul Victor Ponta este chemat la DNA tocmai în ziua în care este depusă moţiunea de cenzură a celor din PNL. Este cel puţin ciudat acest întreg caz. Instituţiile, în repetate rânduri, au precizat că nu există nicio problemă"
, susţine, într-n comunicat, purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriel Firea.

"Am auzit voci în spaţiul public care cereau deja demisia domnului Victor Ponta. Cred că este absurd! Domnul Victor Ponta nu are niciun motiv să îşi dea demisia, ci trebuie să îşi încheie mandatul dat de cetăţeni. Până la urmă, nu DNA face guvernare! Victor Ponta nu a avut niciodată, ca avocat sau în altă calitate, o relaţie juridică de niciun fel cu complexurile Energetice Turceni şi Rovinari"
, afirmă Firea, subliniind că adrese oficiale ale DNA şi ANI reprezintă dovezi în acest sens.

×
Subiecte în articol: rovana plumb
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close