Antena 3 CNN Politică Ruperea coaliției PSD-ALDE face vâlvă în presa internațională

Ruperea coaliției PSD-ALDE face vâlvă în presa internațională

Ruperea coaliției PSD-ALDE face vâlvă în presa internațională
27 Aug 2019   •   08:37

Coaliția de guvernare a României s-a apropiat de colaps, după ce partidul ALDE a decis ieșirea de la guvernare, scrie agenția internațională Bloomberg.

Social-democrații vor trebui să caute un nou partener de coaliție sau să guverneze fără sprijinul majorității parlamentare. Noii parteneri potențiali pot include reprezentanți ai partidelor etnice sau ai parlamentarilor independenți.

Neînțelegerile dintre cei doi aliați s-au intensificat, în momentul în care premierul României, Viorica Dăncilă a decis să candideze pentru alegerile prezidențiale ce vor avea loc pe 10 noiembrie, stricându-i planurile președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu care intenționa să candideze din partea coaliției ALDE-PSD.

Sondajele de opinie arată că actualul președinte Klaus Iohannis este cel care va câștiga pentru a doua oare alegerile prezidențiale.

Analista britanică Otilia Dhand de la Teneo Intelligence a subliniat că, în aceste condiții, guvernului social-democrat îi va fi mult mai greu să treacă o serie de legi în Parlament, dar să și supraviețuiască până la alegerile din 2020.

 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close