Antena 3 CNN Politică Ruperea PDL: Organizaţia democrat-liberală din Drobeta Turnu Severin a fost dizolvată

Ruperea PDL: Organizaţia democrat-liberală din Drobeta Turnu Severin a fost dizolvată

Ruperea PDL: Organizaţia democrat-liberală din Drobeta Turnu Severin a fost dizolvată
Sursa foto: Foto: qmagazine.ro
20 Apr 2013   •   13:51

Conducerea Organizaţiei Drobeta Turnu Severin a PDL a fost dizolvată de Biroul Permanent Judeţean, liderul filialei, Constantin Gherghe, care este şi primar al municipiului, fiind acuzat că "s-a poziţionat în totală contradicţie cu PDL" şi că s-a apropiat de USL, conform Mediafax.
   
Secretarul general al PDL Mehedinţi, Dumitru Mărculescu, a declarat, sâmbătă, că printr-o decizie a Biroului Permanent Judeţean, Organizaţia PDL Drobeta Turnu Severin a fost dizolvată.
   
"Constantin Gherghe nu mai este preşedinte al PDL Drobeta Turnu Severin, este însă în continuare membru al PDL. Organizaţia municipală este condusă interimar de Mircea Grosu, până la alegeri", a spus Dumitru Mărculescu.
   
La rândul său, preşedintele PDL Mehedinţi, Marius Bălu, a afirmat că Biroul Permanent Local a fost dizolvat "din cauza totalei lipsei de implicare, a lipsei de activitate", susţinând că Gherghe "a dat dovadă de lipsă de implicare" şi "contradicţie" faţă de PDL.
   
"Preşedintele (n.r. - Constantin Gherghe) a dat dovadă de lipsă totală de implicare, practic din iunie 2012, de la alegerile locale nu a mai fost în sediul PDL. Pe lângă această atitudine pe plan politic, s-a poziţionat în totală contradicţie cu PDL şi pe plan administrativ. PDL Drobeta Turnu Severin, prin consilierii locali, nu a fost de acord cu creşterea taxelor şi impozitelor locale, cu creşterea preţului la gigacalorie sau a tarifelor la apă şi canal. Toate aceste lucruri, Constantin Gherghe le-a realizat cu ajutorul majorităţii PNL-PSD", a declarat Marius Bălu.
   
În ultimele luni, Consiliul Local al municipiului Drobeta Turnu Severin a adoptat majorarea preţului la gicacalorie, de la 208 lei la 240 de lei, majorarea taxelor şi impozitelor, dar şi al preţului la tarifele la apă şi canal, proiectele respective fiind susţinute de primarul municipiului, Constantin Gherghe.
   
Edilul democrat-liberal poate candida, la alegerile din iunie, pentru o funcţie de conducere în cadrul PDL Mehedinţi.
   
Preşedinte interimar al PDL Drobeta Turnu Severin a fost numit fostul viceprimar al municipiului Mircea Grosu, care în următoarea săptămână trebuie să numească Biroul Permanent Local, interimar până la alegerile din 15 iunie.
   
Până în prezent, primarul Constantin Gherghe nu a putut fi contactat pentru a exprima un punct de vedere.

×
Subiecte în articol: pdl organizatie
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close