Antena 3 CNN Politică "Să nu uităm cine e prieten cu duşmanii României". Ponta, despre relaţia apropiată dintre Băsescu şi premierul Ungariei

"Să nu uităm cine e prieten cu duşmanii României". Ponta, despre relaţia apropiată dintre Băsescu şi premierul Ungariei

"Să nu uităm cine e prieten cu duşmanii României". Ponta, despre relaţia apropiată dintre Băsescu şi premierul Ungariei
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Feb 2013   •   12:50
Premierul Victor Ponta a declarat că PDL şi preşedintele Traian Băsescu sunt prieteni cu FIDESZ şi Viktor Orban, informează Mediafax. Premierul a arătat că acest lucru nu trebuie uitat, adăugând:

"Când vorbeşti de FIDESZ şi de Viktor Orban nu ai cum să nu vorbeşti de PDL, de Traian Băsescu. Domna Boagiu e colegă în conducerea PPE cu Viktor Orban. Deci, ei l-au propus pe domnul Tokes vicepreşedinte al Parlamentului European, deci ei sunt prieteni, să nu uităm lucrul ăsta, totuşi, cine e prieten cu duşmanii României".

Primul ministru a precizat că nu doreşte să se exprime în numele Parlamentului român pe scandalul diplomatic al steagurilor, arătând că, din punctul său de vedere, în continuare, nu există niciun fel de problemă între România şi Ungaria, cu atât mai puţin nu exită o problemă între autorităţile române şi minoritatea maghiară din România.

Dialog şi schimb de zâmbete între preşedintele Traian Băsescu şi premierul ungar Viktor Orban, la Consiliul European

"Există un interes politic de campanie al celor aflaţi acum la guvernare în Ungaria, al celor de la FIDESZ, colegi şi prieteni cu PDL în PPE. Noi trebuie să fim foarte deştepţi, fermi dar deştepţi, să nu ne lăsăm provocaţi. De fapt pe ei nu îi interesează nici ce se întâmplă în România, nici ce face sau nu face comunitatea maghiară în România, pe ei îi interesează să câştige voturi în alegerile din Ungaria", a precizat Ponta.

Şeful Guvernului a mai spus că PDL, ca prieten al FIDESZ, trebuie să spună acestora liderilor acestuia că scandalul diplomatic al steagurilor nu are legătură cu Europa şi cu secolul XXI.

"În mod clar, aici PDL ar trebui să le spună pritenilor lor pe care i-au sprijint de la FIDESZ, doamna Macovei lui domnul Tokes şi toate celelalte perechi binecunoscute, că acest gen de provocări nu au legătură cu ideea europeană şi cu secolul XXI. Asta e poziţia mea ca premier, în rest Parlamentul are propriile proceduri", a spus Ponta.


 

 

 

 


 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Viktor Orban
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close