Antena 3 CNN Politică Săftoiu: Băsescu a făcut paşi premeditaţi în a demoniza monarhia şi pe Regele Mihai. Se încearcă reinstaurarea monarhiilor

Săftoiu: Băsescu a făcut paşi premeditaţi în a demoniza monarhia şi pe Regele Mihai. Se încearcă reinstaurarea monarhiilor

Săftoiu: Băsescu a făcut paşi premeditaţi în a demoniza monarhia şi pe Regele Mihai. Se încearcă reinstaurarea monarhiilor
27 Oct 2011   •   23:34

Claudiu Săftoiu, fost consilier prezidenţial, Victor Ciutacu, jurnalist, şi Mugur Ciuvică, liderul Grupului pentru Investigaţii Politice, au fost invitaţi în emisiunea Sinteza Zilei, realizată de Mihai Gâdea, pentru a comenta, printre altele, afirmaţiile lui Traian Băsescu referitoare la prezenţa Regelui Mihai I în Senatul României.

"Am văzut că este destul de actual curentul monarhist. Or PNŢCD-ul poate fi un vehicul de absorbţie a acestui electorat pe care nu îl mai reprezintă acum decât domnul Iliescu, domnul Cătălin Voicu, domnul Petre Roman. I-am văzut în Parlament", a declarat şeful statului la postul public de televiziune, adăugând că nu contează pe un electorat monarhist.

Băsescu: Este destul de actual curentul monarhist


Fostul consilier prezidenţial Claudiu Săftoiu consideră că "ţărăniştii" rămân o masă de manevră.

"Eu ştiu un lucru: Traian Băsescu nu a lucrat niciodată cu partide istorice, a lucrat numai cu partide artificiale", a declarat Săftoiu, adăugând că şeful statului se înşală dacă crede că "acest curent monarhist reprezintă doar un index al politicii româneşti."

Săftoiu a explicat că aparenta animozitate dintre Băsescu şi Casa Regală a României nu are la origine doar anumite declaraţii răutăcioase, ci interese mult mai mari.

"Să nu credeţi că a fost întâmplătoare intervenţia domniei sale, prin iunie, iulie, alături de Ion Cristoiu, când i s-a pus o întrebare servită referitoare la rolul lui Antonescu şi al Regelui Mihai. Se ştie de multă vreme că România este o ţară impredictibilă în Uniunea Europeană. Cancelariile, marile cercuri care decid în această lume, cum ar fi grupul Bilderberg, ştiu un un lucru: România nu este un partener predictibil în UE, tocmai pentru că este condusă de politicieni, iar clasa politică românească este una dintre cele mai corupte din Uniune. Atunci se pune pe tapet şi în discuţii destul de sofisticate, dar discrete, ideea de revenire a caselor regale în ţările foste comuniste", a explicat fostul consilier prezidenţial.

"Paşii pe care Băsescu i-a făcut în a demoniza monarhia şi direct persoana Regelui Mihai nu sunt decât paşi făcuţi cu premeditare", a mai spus Săftoiu.

 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close