Antena 3 CNN Politică Săftoiu: Partidul independenţilor, creat la comanda unor entităţi non-politice, din sfera serviciilor secrete (VIDEO)

Săftoiu: Partidul independenţilor, creat la comanda unor entităţi non-politice, din sfera serviciilor secrete (VIDEO)

Săftoiu: Partidul independenţilor, creat la comanda unor entităţi non-politice, din sfera serviciilor secrete (VIDEO)
Sursa foto: saftoiu
27 Apr 2010   •   22:50

Partidul independenţilor este o formaţunie neavenită în politica românească, creată mai degrabă cu ajutorul serviciilor secrete, prin şantaj. Este declaraţia fostului consilier prezidenţial Claudiu Săftoiu, la emisiunea Vorbe grele, moderată de Victor Ciutacu. Dovada, potrivit lui Săftoiu, este faptul că, într-o perioadă în care apetenţa românilor nu este pentru politică, această formaţiune a reuşit strângerea unui număr record de semnături într-un timp foarte scurt.

?Această construcţie care este una absolut artificială şi neavenită în politica românească dar cu totul neavenită s-a creat la o comandă a unor entităţi non politice, mai degrabă din sfera serviciilor secrete. Este foarte probabil lucrul acesta dintr-un singur motiv: în condiţiile în care greaţa generală faţă de politica este majoră în România, în condiţiile în care soluţiile şi opţiunile s-au desumflat şi s-au arătat a fi ineficiente nu există un apetit pentru crearea unor noi partide politice în România. Ori un partid politic care a strâns în două săptămâni 180.000 de semnături, din 25 de parlamentari care au plecat acolo, este cu totul şi cu totul inexplicabil? a spus Claudiu Săftoiu.

Fostul consilier prezidenţial a precizat şi care este motivul pentru care unii parlamentari au decis, sau au fost nevoiţi să adere la această formaţiune.

?Ştiţi de ce ajung ei acolo? Vom vedea că în general astfel d econstrucţii suprastructurale se crează numai pe politici de şantaj. Sunt oameni care sunt atât de vulnerabili în exerciţiul politic precedent, încât au spus mai bine ne ducem acolo, sub o comandă care nu este politică şi facem sluj? a completat el.

Declaraţia lui Săftoiu vine după ce secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, anunţa că ar putea face publice motivele pentru care unii parlamentari PSD au ales să demisioneze şi să intre în tabăra independenţilor.



Antena3.ro

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close