Antena 3 CNN Politică Salarii mai mari cu 15% pentru polițiști. Mihai Tudose: „Astăzi reparăm o nedreptate”

Salarii mai mari cu 15% pentru polițiști. Mihai Tudose: „Astăzi reparăm o nedreptate”

Salarii mai mari cu 15% pentru polițiști. Mihai Tudose: „Astăzi reparăm o nedreptate”
Sursa foto: Foto: gov.ro
04 Aug 2017   •   13:45

Guvernul va repara "o nedreptate" în ceea ce priveşte salarizarea cadrelor din Ministerul de Interne, a anunţat premierul Mihai Tudose, în debutul ședinței de Guvern de vineri.

"Astăzi, reparăm o nedreptate în ceea ce priveşte salarizarea cadrelor din Ministerul de Interne. Au fost eforturi deosebite zilele acestea, doamna ministru Carmen Dan, împreună cu domnul ministru de Finanţe şi cu doamna Olguţa Vasilescu au găsit o soluţie", a declarat Tudose.

La rândul său, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a precizat că va supune aprobării în şedinţa Executivului majorarea salariilor cu 15% a personalului militar şi civil. 

"Eliminăm unele discrepanţe intervenite în salarizarea dintre militari şi funcţionarii publici cu statut special, constatate de către noi, prin majorarea salariilor cu 15% în ceea ce priveşte personalul militar şi civil. Astfel, prin actul normativ pe care vă rog pe dumneavoastră şi pe colegii mei să îl aprobe astăzi, propunem pentru salariile poliţiştilor din Ministerul Afacerilor Interne o majorare cu 10% a cuantumului brut al salariilor. De asemenea, propunem o majorare cu 15% a cuantumului brut al salariilor de bază ale personalului civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională, cu excepţia personalului civil, care a beneficiat deja, din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi instituţiilor aflate în subordinea sa (...). Intenţionăm să eliminăm sau să mai facem un pas în eliminarea discrepanţelor în ceea ce priveşte stabilirea salariilor lunare ale personalului care deserveşte sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională", a spus Carmen Dan.

 

 

 

×
Subiecte în articol: mihai tudose carmen dan
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close