Antena 3 CNN Politică Scandal în Guvern pe Codul rutier. Ponta i-a dat ultimatum ministrului de Interne Radu Stroe şi a cerut schimbarea proiectului

Scandal în Guvern pe Codul rutier. Ponta i-a dat ultimatum ministrului de Interne Radu Stroe şi a cerut schimbarea proiectului

Scandal în Guvern pe Codul rutier. Ponta i-a dat ultimatum ministrului de Interne Radu Stroe şi a cerut schimbarea proiectului
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    02 Oct 2013   •   17:44
Scandal în Guvern, miercuri, pe Codul rutier. Premierul Victor Ponta a cerut schimbarea proiectului şi i-a dat un ultimatum ministrului de Interne, Radu Stroe.
 
Şeful Guvernului nu este de acord cu modificările propuse de ministrul Stroe pentru noul Cod rutier, spunând că aceste schimbări sunt de formă, nu şi de fond. 
 
Drept urmare, Ponta a cerut schimbarea proiectului.
 
"S-au mărit doar cuantumurile amenzilor", i-a spus premierul ministrului de Interne, dar Ponta vrea să vadă şi modificări pe fond la acest act normativ. 
 
Spre exemplu, Victor Ponta vrea ca în noul Cod rutier să se regăseacă informaţii despre traseul banilor încasaţi din amenzi care se duc la bugetul autorităţilor locale. 
 
Mai mult, premierul vrea o schimbare şi în cazul accidentelor foarte grave. Ponta e nemulţumit că acei şoferi care fac accidente grave rămân cu permisul de conducere până când instanţa decide dacă acel şofer e sau nu vinovat.
 
Prim-ministrului Victor Ponta i-a dat un ultimatum până săptămâna viitoare ministrului de Interne, Radu Stroe, spunând că dacă nu vor fi făcute modificările, proiectul va trece ca proiect de lege, şi nu ca o ordonanţă de urgenţă.

 
Tot marţi, Guvernul a amânat aprobarea noului Cod Rutier. Noul cod rutier a fost controversat încă de la debutul stadiului de proiect. Senatorii au dezbătut nivelul concentraţiei de alcool din aerul expirat în cazul şoferilor, cuantumul amenzilor rutiere, dar şi disciplina în trafic. 
 
Noul Cod Rutier va fi dezbătut în următoarea şedinţă de Guvern.
 
Marţi, ministrul Radu Stroe a declarat, la finalul unei şedinţe a liderilor PNL, că s-a optat, ca decizie politică, pentru promovarea noului Cod rutier prin ordonanţă de urgenţă a Guvernului.
 
Citeşte şi Scandalul a scăzut penalizările din noul Cod rutier. Cea mai mare amendă: 9.600 de lei
 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta cod rutier cod rutier
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close