Antena 3 CNN Politică Scandal în Parlament: Deputaţii PSD şi PNL au părăsit plenul, ca protest faţă de constituirea grupului independenţilor

Scandal în Parlament: Deputaţii PSD şi PNL au părăsit plenul, ca protest faţă de constituirea grupului independenţilor

Scandal în Parlament: Deputaţii PSD şi PNL au părăsit plenul, ca protest faţă de constituirea grupului independenţilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Oct 2010   •   17:32

Deputaţii PSD şi PNL au părăsit plenul Camerei, în semn de protest faţă de introducerea pe ordinea de zi a propunerii de constituire a grupului independenţilor. Opoziţia i-a acuzat pe deputaţii puterii că încalcă în acest fel regulile democraţiei. Camera Deputaţilor a aprobat, în absenţa parlamentarilor PSD şi PNL, două hotărâri pentru constituirea grupului independenţilor.

Voturile deputaţilor puterii au făcut ca propunerea de constituire a grupului independenţilor să fie introdusă pe ordinea de zi. Nemulţumiţi, deputaţii Opoziţiei au părăsit plenul.

Liderii PSD şi PNL spun că modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor a fost organizată de Roberta Anastase, care le-ar fi propus social-democraţilor un târg. Liderul deputaţilor liberali l-a acuzat pe preşedintele UNPR de încălcarea regulilor democraţiei.

În lipsa parlamentarilor Opoziţiei, Camera Deputaţilor a adoptat două hotărâri, astfel încât constituirea grupului deputaţilor independenţi este permisă. Unul dintre proiecte a fost aprobat cu 170 de voturi "pentru", iar celălalt cu 171 de voturi "pentru", informează Mediafax. Nu s-au înregistrat opţiuni "împotrivă" sau abţineri.

Potrivit deputatului PDL, Cezar Preda, votul dat de Camera Deputaţilor pentru modificarea regulamentului astfel încât să permită constituirea grupului independenţilor dovedeşte că actualul Guvern are susţinere parlamentară şi acest lucru nu poate fi contestat.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: parlament deputati PNL PSD
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close