Antena 3 CNN Politică Scandal în Parlament! Florin Iordache susține că sesiunea extraordinară a fost convocată constituţional

Scandal în Parlament! Florin Iordache susține că sesiunea extraordinară a fost convocată constituţional

Scandal în Parlament! Florin Iordache susține că sesiunea extraordinară a fost convocată constituţional
Sursa foto: Foto: gov.ro
08 Aug 2017   •   16:26

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache (PSD) a declarat marţi, de la tribuna plenului, că deputaţii au fost convocaţi în mod „regulamentar şi constituţional” la sesiunea extraordinară, în condiţiile în care membrii Biroului Permanent şi liderii de grup au fost sunaţi luni, iar „cu o majoritate covârşitoare”, s-a decis programul forului legislativ, scrie news.ro.

„Ieri, când Camera Deputaţilor a fost sesizată cu această ordonanţă, noi aveam cinci zile în care obligatoriu trebuia să ne întrunim. Aici nu e dacă vrem sau nu vrem, potrivit articolului 115 trebuia să ne întâlnim. În urma apelului secretarului general, telefonic, la membrii Biroului Permanent şi la liderii de grup, cu o majoritate covârşitoare a membrilor BP şi a liderilor de grup s-a convenit ca sesiunea extraordinară să se facă azi, la ora 15.00, lucru pe care l-am făcut”, a spus Florin Iordache.

Deputatul USR Cristian Seidel a acuzat faptul că sesiunea extraordinară este „fără bază constituţională” şi ar putea fi considerată „un abuz în serviciu”. 

Potrivit articolului 66, alineatele 2 şi 3 din Constituţie, Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc şi în sesiuni extraordinare, la cererea Preşedintelui României, a biroului permanent al fiecărei Camere ori a cel puţin o treime din numărul deputaţilor sau al senatorilor. Convocarea Camerelor se face de preşedinţii acestora.

 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close