Antena 3 CNN Politică Scandal în partidul lui Băsescu. Un greu al partidului își ia adio de la scaunul de parlamentar

Scandal în partidul lui Băsescu. Un greu al partidului își ia adio de la scaunul de parlamentar

Scandal în partidul lui Băsescu. Un greu al partidului își ia adio de la scaunul de parlamentar
25 Oct 2016   •   00:15

Cu doar câteva zile înainte de depunerea listelor pentru alegerile parlamentare, în PMP continuă scandalul iscat de respectarea protocolului de fuziune cu UNPR. Liderul grupului UNPR din Camera Deputaților, Ion Răducanu (președinte UNPR Timiș și vicepreședinte UNPR național), a anunțat că se retrage de pe listele pentru alegerile parlamentare și din viața politică. De pe liste ar urma să se retragă și Titu Bojin, fostul președinte al CJ Timiș. Cei doi se aflau pe primele poziții pe listele PMP Timiș pentur Camera Deputaților și Senat, scrie stiripesurse.ro.

„M-am retras din PMP din cauza problemelor privind respectarea protocolului de fuziune. Eu m-am angajat în fața oamenilor că voi lupta pentru paritate. Nu s-a respectat acest principiu, eu m-am retras și nu mai candidez pentru nicio funcție. Eram pe primul loc la Camera Deputaților în Timiș. Probabil că nu va mai candida nici Bojin. La 1 ianuarie mă retrag din viața politică, pentru că am ajuns la concluzia că nu am loc aici. Nu se suprapune cu principiile mele și onestitatea mea. Nu are rost să mai pierd timpul pe la București, ca să rezolv ce? Paritatea în acest moment e 55 la 31 în privința deschizătorilor de listă, în favoarea PMP. Nu e vinovat președintele. Cei care nu au fost în stare să ajungă la o înțelegere sunt cei doi președinți executivi, Tomac și Steriu. Deci sunt 10 județe în care nu sunt încă soluțiile care să vină în conformitate cu prevederile protocolului. Ei au primele poziții pe listă și la Cameră și la Senat în 21 de județe, noi avem în 8 județe primul pe listă și la Cameră și la Senat. De azi o să aibă 22, pentru că eu și Bojin nu mai candidăm”, a declarat Răducanu.

Deputatul de Timiș afirmă că președintele Băsescu nu este vinovat pentru situația creată și îl acuză pe ultimul președinte al UNPR, Valeriu Steriu, că și-a urmărit doar interesul personal, fiind „trimis de alte organisme naționale” în partid.

×
Subiecte în articol: PMP UNPR
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close