Antena 3 CNN Politică Scandal în PNL. Andreea Paul consideră că femeile nu sunt prețuite pentru munca și competența lor

Scandal în PNL. Andreea Paul consideră că femeile nu sunt prețuite pentru munca și competența lor

Scandal în PNL. Andreea Paul consideră că femeile nu sunt prețuite pentru munca și competența lor
24 Dec 2016   •   12:12

 Prim-vicepreşedintele Organizaţiei de Femei a PNL, Andreea Paul, spune că PNL este partidul parlamentar în care "nicio femeie nu conduce o comisie parlamentară" din cele nouă atribuite la nivelul Parlamentului. 

"PNL este partidul parlamentar în care nicio femeie nu conduce o comisie parlamentară, din cele nouă comisii atribuite: 4 la Camera Deputaţilor şi 5 la Senat, deşi 16% dintre aleşii parlamentari liberali sunt de genul feminin (jumătate din ţinta asumată public înainte de alegeri). PSD are, USR are, chiar şi UDMR a ajuns să aibă doamne parlamentare care conduc comisiile de specialitate ca preşedinte. Organizaţia de Femei a PNL nu poate fi de acord cu o abordare atât de grav dezechilibrată", susţine aceasta într-un comunicat de presă, remis sâmbătă AGERPRES. 

Andreea Paul consideră că femeile din PNL trebuie să fie preţuite pentru munca şi competenţa lor reală. 

"Suntem partidul care a iniţiat proiectul de lege pentru egalitatea reală de şanse între femei şi bărbaţi la accesul în funcţii publice şi este inadmisibilă această eroare. Vorbele trebuie obligatoriu dublate de fapte. Este de neînţeles o astfel de eroare când lider interimar şi de grup parlamentar este tocmai o femeie şi te-ai aştepta la prevalarea criteriului meritocraţiei pe care îl clamăm mereu. De ce nu se întâmplă asta? Din cauza fricii de competiţie", afirmă aceasta. 

Prim-vicepreşedintele OFPNL adaugă că "fuga de competiţie internă a adus căderea PNL". 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close