Antena 3 CNN Politică Scandal în PNL privind candidatura la şefia Camerei Deputaţilor

Scandal în PNL privind candidatura la şefia Camerei Deputaţilor

Scandal în PNL privind candidatura la şefia Camerei Deputaţilor
14 Iun 2016   •   15:13

PNL va decide în cursul serii de marți sau miercuri dimineață dacă nominalizează un candidat pentru președinția Camerei Deputaților, post vacant după retragerea sprijinului PSD pentru Valeriu Zgonea.

Surse din PNL au confirmat pentru DCNews că nu este necesar un vot în Biroul Permanent, iar decizia se va lua în grupul parlamentar, după consultări cu conducerea partidului. PNL așteaptă să vadă pe cine va propune PSD, iar în funcție de această nominalizare va lua stabili dacă intră în cursă și care va fi candidatul.

Unele voci din PNL cer nominalizarea unui candidat, pentru a verifica la vot raportul de forțe din Cameră. O altă parte a conducerii liberalilor susține că nu este eficientă depunerea unei candidaturi decât dacă se întrunește o majoritate care să impună candidatul PNL, iar acest lucru nu poate fi realizat fără sprijinul UNPR și al unor social-democrați care nu vor susține propunerea CEx al PSD.

Comitetul executiv al PSD se întrunește marți pentru a decide cine îl va înlocui pe Valeriu Zgonea, cele mai multe șanse de nominalizare avându-le Florin Iordache, președintele interimar al Camerei.

Victor Ponta s-a autopropus pentru această funcție, stârnind nemulțumirea președintelui PSD, Liviu Dragnea.

×
Subiecte în articol: PNL PSD valeriu zgonea
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close