Antena 3 CNN Politică Scandal în şedinţa conducerii Senatului. Şerban Nicolae, acuzat că l-a jignit pe Mihai Goţiu. „Faptul că minte la adresa mea m-a deranjat”

Scandal în şedinţa conducerii Senatului. Şerban Nicolae, acuzat că l-a jignit pe Mihai Goţiu. „Faptul că minte la adresa mea m-a deranjat”

Scandal în şedinţa conducerii Senatului. Şerban Nicolae, acuzat că l-a jignit pe Mihai Goţiu. „Faptul că minte la adresa mea m-a deranjat”
Sursa foto: Foto: Facebook/Captura Antena 3
03 Apr 2017   •   14:31

A fost scandal în ședința conducerii Senatului, vicepreședintele Mihai Goțiu acuzând că senatorul PSD Șerban Nicolae a folosit un ”limbaj injurios” la adresa sa, iar în momentul în care a vrut să protesteze, Călin Popescu Tăriceanu i-ar fi tăiat microfonul.

Membrii USR au părăsit ședința, după ce Șerban Nicolae l-ar fi jignit pe Mihai Goțiu, într-o dispută legată de niște afirmații făcute de acesta din urmă, care l-a numit pe social-democrat "un avocat al corupţilor".

”Eu cred că, totuși, în Senatul României, șapte ani de acasă ar fi o condiție prezumată, fără să mai fie nevoie de educație specială sau apeluri în mod deosebit”, a spus Șerban Nicolae, la ieșirea din ședința de la Senat.

Cristian Ghica a invocat "limbajul injurios folosit în plenul Biroului" de către Şerban Nicolae ca motiv al protestului. Mihai Goţiu a explicat că disensiunile au pornit de la afirmaţii făcute de el în cadrul unei conferinţe de presă.

"Este vorba de afirmaţiile făcute de domnul Şerban Nicolae, care a adresat mai multe cuvinte - nu vreau să le repet în acest moment, le veţi găsi în stenograma acestei şedinţe - referitoare la nişte afirmaţii pe care le-aş fi făcut săptămâna trecută, într-o conferinţă de presă, în care am vorbit despre modul în care domnia sa a blocat nominalizările membrilor societăţii civile care trebuie să facă parte din CSM. Faptul că l-am numit în acel moment un avocat al corupților și cred că e de notorietate faptul că Serban Nicolae l-a apărat pe Cătălin Voicu...", a spus senatorul USR.

Potrivit news.ro, Mihai Goţiu este singurul membru USR din Biroul Permanent al Senatului, însă la şedinţă au participat şi liderul de grup Cristian Ghica şi viceliderul Florina-Raluca Presadă.

Senatorul Șerban Nicolae a comentat, într-o intervenție telefonică la Esențial, de la Antena 3, incidentul de la Senat, arătând că nu a făcut decât să îi atragă atenția în legătură cu mai multe afirmații mincinoase lansate în presă, în urmă cu o săptămână.

”Faptul că minte la adresa mea m-a deranjat. Și am făcut astăzi o mențiune în Biroul Permanent. Că s-a simțit jignit de faptul că mințise e problema lui. Raporturi între putere și opoziție au tot fost în ultimii 27 de ani, dar niciodată nu s-a depășit limita de decență”, a spus Șerban Nicolae, la Antena 3.

 

×
Subiecte în articol: USR Mihai Goțiu Serban Nicolae
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close