Antena 3 CNN Politică Scandal la BEC. Diaconu, Liga şi Fuia contestă în instanţă respingere candidaturilor la PE

Scandal la BEC. Diaconu, Liga şi Fuia contestă în instanţă respingere candidaturilor la PE

Scandal la BEC. Diaconu, Liga şi Fuia contestă în instanţă respingere candidaturilor la PE
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    03 Apr 2014   •   10:34
Dănuţ Liga şi Stelian Fuia, doi dintre candidaţii respinşi de BEC pentru a-şi depune candidaturile la europarlamentare, au venit joi dimineaţă la sediul Biroului Electoral Central şi au spus că vor ataca la tribunal decizia instituţiei.

De asemenea, şi Mircea Diaconu este hotărât să conteste la Tribunalul Bucureşti decizia BEC de a-i respinge candidatura la europarlamentare. 
 
Atacarea în justiţie poate avea loc imediat după apariţia motivării.
 
Liga şi Fuia, sosiţi la sediul BEC, au spus că în cazul lor s-au găsit nişte nereguli şi, cred ei, prin respingerea acestor candidaturi se doreşte eliminarea partidelor mici, pentru a le face jocul formaţiunilor mari.

Primul dintre cei care au venit de dimineaţă la Biroul Electoral Central (BEC) a fost Dănuţ Liga, care s-a înscris pe listă ca independent.
 
"Voi ataca în instanţă această decizie a BEC, în primul rând din respect pentru cele peste 100.000 de persoane au semnat. (...) Ca şi independent nu mi-aş fi permis să vin cu unul din acele tabele incorect. Înclin să cred că atunci când s-a făcut verificarea a fost vorba de o eroare", a spus, joi, Dănuţ Liga.
 
Şi Stelian Fuia, fost ministru al Agriculturii, şi cel care conduce acum Alianţa Naţională a Agriculturilor e hotărât să conteste în instanţă decizia BEC.
 
"Vom ataca în justiţie, ce se întâmplă e un atentat la democraţie", susţine Fuia.

 


 
 

×
Subiecte în articol: Stelian Fuia Mircea Diaconu BEC alegeri europarlamentare
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close