Antena 3 CNN Politică Scandal la Cameră. Cererea USL de suspendare a Robertei Anastase nu a fost supusă la vot

Scandal la Cameră. Cererea USL de suspendare a Robertei Anastase nu a fost supusă la vot

Scandal la Cameră. Cererea USL de suspendare a Robertei Anastase nu a fost supusă la vot
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    18 Apr 2012   •   10:48
Update 11.25 - Cererea PSD şi PNL de sancţionare a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anatase, a fost respinsă miercuri. Cererea USL prezentată de Mircea Duşa (PSD) nu a fost supusă la vot, iar opoziţia a părăsit sala, potrivit reporterului Antena 3.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a spus, însă, că nu este de acord cu acest lucru, pentru că orice solicitare trebuie să treacă mai întâi prin Biroul Permanent al Camerei.

Acum, propunerea USL a fost trimisă de către preşedintele de şedinţă Ioan Oltean către Biroul Permanent, pentru a urma procedurile parlamentare. Acolo însă opoziţia nu are majoritate, aşa că probabil cererea va fi respinsă.

Opoziţia nu va renunţa însă la acest demers, de revocare din funcţie a şefului Camerei Deputaţilor.
_____________________________________________________

USL a cerut, miercuri, suspendarea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. Solicitarea a fost făcută în plenul Camerei.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a arătat că solicitarea de revocare vine din partea partea grupurilor parlamentare ale USL şi se referă la aplicarea unei sancţiuni prevăzute de Regulament faţă de Roberta Anastase, pentru încălcări repetate, comise cu bună ştiinţă şi într-un mod în care pregătirea lui juridică îl obligă să o definească drept recidivă şi infracţiuni continuate, informează Mediafax.

"Doamna Anastase, ca orice om care comite infracţiuni, nu e singură. Ieri, cu votul a patru minţi strălucite din Comisia juridică, în absenţa celor 21 de membri ai comisiei, domnul zootehnist Buda ne-a modificat Constituţia. Iar doamna Anastase ne-a explicat cum Constituţia va fi adoptată tacit. Aceasta este discuţia dintre doamna Anastase şi preşedintele Băsescu, în public", a declarat Victor Ponta.

Vineri, liderul PSD Victor Ponta a declarat că parlamentarii USL nu vor reveni la lucrările Camerei Deputaţilor deoarece Roberta Anastase îi fură.

"La Cameră, nu. La Cameră revenim degeaba, că ne fură Anastase. La Cameră, cu Anastase care ne fură, nu, pentru că putem să fim 300 la 2 şi tot ne numără că sunt ei mai mulţi", a arătat Ponta, adăugând că la Senat, "din fericire, domnul Blaga numără corect, îi iese matematica".

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, vineri, în legătură cu acuzaţiile formulate la adresa sa de liderul PSD Victor Ponta, că în Săptămâna Mare trebuie lăsate la o parte disputele politice şi că îi urează lui Ponta şi familiei acestuia: "Paşte fericit şi liniştit!".




×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close