Antena 3 CNN Politică Scandal la CJ Ilfov. Preşedintele Marian Petrache, acuzat că repartizează banii pe criterii politice

Scandal la CJ Ilfov. Preşedintele Marian Petrache, acuzat că repartizează banii pe criterii politice

Scandal la CJ Ilfov. Preşedintele Marian Petrache, acuzat că repartizează banii pe criterii politice
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    09 Aug 2013   •   20:40

Scandal la şedinţa de vineri a Consiliului Judeţean Ilfov, la care a participat şi prefectul judeţului. Preşedintele Marian Petrache e în concediu şi consilierii contestă delegarea persoanei care a fost numită să-i ţină locul.

Unii dintre consilieri sunt nemulţumiţi şi de activitarea preşedintelui Petrache şi au depus un memorandum către vicepremierul Liviu Dragnea în care îl acuză pe şeful CJ că repartiza banii pe criterii politice. În prezent, activitatea instituţiei este blocată. 

Scandalul a început după ce prefectul de Ilfov, Speranţa Cliseru, a reţinut actul prin care Cristina Manicea a fost destituită din funcţia de vicepreşedinte. Documentul nu avea semnătura preşedintelui Consiliului Judeţean, dar avea număr de înregistrare. Unii dintre consilieri spuneau că Manicea a fost informată de demitere de pe 2 august. 
 
Secretara care a înregistrat actul de demitere a insistat să îşi recupereze documentul de la prefect, dar fără rezultat. 
 
Consilierii spun că din cauza blocajului din instituţie, nu pot rezova problemele judeţului. Sprijiniţi de senatorul Gabriela Firea, au supus la vot un memorandum pentru vicepremierul Liviu Dragnea. Îl acuză în document pe preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Petrache, că ar fi urmat să împartă banii judeţului în funcţie de culoarea politică a primăriilor. 
 
Memorandumul a fost semnat de 17 consilieri de la Ilfov, care îi cer vicepremierului Dragnea să restabilească un sistem corect de împărţire a banilor în judeţ. 

 
 

×
Subiecte în articol: Marian Petrache bani
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close