Antena 3 CNN Politică Scandal în Parlament: Florin Cîțu a primit bebeluși de jucărie de la PSD în timp ce prezenta bugetul pe 2021

Scandal în Parlament: Florin Cîțu a primit bebeluși de jucărie de la PSD în timp ce prezenta bugetul pe 2021

Florin Cîțu a fost întrerupt de mai multe ori, luni, de parlamentarii PSD după ce a luat cuvântul la tribuna Parlamentului, pentru a prezenta bugetul pe 2021. Aceștia i-au adus bebeluși de jucărie și au scandat mesaje pentru a cere dublarea alocațiilor copiilor.

Scandal în Parlament: Florin Cîțu a primit bebeluși de jucărie de la PSD în timp ce prezenta bugetul pe 2021
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    01 Mar 2021   •   17:12

"Probabil păpușile pe care le-ați adus sunt păpușile pe care le-ați manipulat de 30 de ani și păpușile cu care i-ați confundat pe români.", a spus Ludovic Orban, Președintele Camerei Deputaților, care a intervenit pentru restabilirea ordinii. 

"Și nu va mai țineți de astfel de comportament lipsite de orice fel de civilizație și bun simț. Domnule Popa, va rog să părăsiți tribuna, vorbește Prim-Ministrul."

"Văd și românii pe ce cheltuiesc banii din taxe cei de la PSD. Îi aruncă dar asta este."  a fost reacția lui Florin Cîțu.

La câteva minute după, parlamentarii PSD l-au întrerupt din nou și au început să scandeze "ALOCAȚII!".

Florin Cîțu a reacționat din nou: „Vreți alocații, eu credeam că sunt pentru copii, dar văd că le vreți voi. Vă înțeleg că vă trebuie bani de buzunar, dar asta este."

„PSD țipă pentru că nu mai pot fura. Atât au înțeles ei din bugetul României. Țipă și înjură”, a mai spus Cîțu.

Marcel Ciolacu, către Cîțu: Știți foarte bine că sunt nepoatele, amantele și politrucii dumneavoastră în statul român

Marcel Ciolacu (PSD): „Domnule prim-ministru, un mincinos mai patologic decât dumneavoastră nu cred că am cunoscut. Sunteți la guvernare de un an și jumătate. Ați fost ministru de finanțe pe timpul domnului Orban.

Știți foarte bine că sunt nepoatele, amantele și politrucii dumneavoastră în statul român. Am înțeles că PSD fură din buget. Îmi aduc aminte de UNIFARM.

Nu PSD ținea oamenii în casă în timp ce voi furați. Chiar nu îți e rușine să vii să ne spui că noi furăm? Bugetul este o rușine pentru România. Eu, domnule Cîțu, nu mă așteptam să veniți cu un buget care să încalce legea.

Vă spun direct: faptul că Guvernul continuă să împartă bani discreționar, în funcție de interese politice, acest lucru este o infracțiune. Cum să pedepsiți oameni și administrații locale că nu ați câștigat acolo alegeri? Dacă nu le alocați bani, măcar nu îi puneți să plătească taxe.”

Florin Cîţu, despre majorarea alocaţiilor cu banii din pensiile speciale: "Au fost deja mărite cu 20%"

Premierul Florin Cîţu a declarat că alocaţiile au fost deja mărite cu 20%, ceea ce reprezintă "o creştere semnificativă", după ce a fost întrebat dacă alocaţiile vor fi majorate în acest an cu banii economisiţi prin eliminarea pensiilor speciale.

Alocațiile copiilor au fost mărite anul acesta cu 20%, o creștere semnificativă în condiții de criză, spune premierul Florin Cîțu, întrebat dacă în 2021 vor mai fi mărite aceste alocații, în contextul în care pot fi folosiți banii economisiți din eliminarea pensiilor speciale.

"Am spus de la început că vreau ca acest buget să iasă din Parlamentul României așa cum a fost aprobat în Guvern. Dacă sunt economii, ne uităm unde vor fi redirecționate aceste economii", spune Florin Cîțu, întrebat dacă Guvernul ia în calcul o nouă majorare a alocațiilor de stat pentru copii, în contextul propunerii din comisiile parlamentare de buget privind o creștere prin folosirea banilor economisiți din eliminarea indemnizațiilor pentru deputați și senatori, notează Mediafax.

Întrebat direct dacă în acest an nu va mai avea loc o nouă majorare a alocațiilor, Florin Cîțu a declarat: "Anul acesta, alocațiile au fost mărite cu 20%. În Uniunea Europeană, salariile, anul trecut, au crescut în medie cam cu 3% la cele din sectorul public. În sectorul privat am văzut estimări pentru 2021 că salariile rămân constante, deci eu cred că o creștere de 20% este una semnificativă și pentru alocații în aceste condiții de criză".

Gabriela Firea a prezentat amendamentul la buget pentru dublarea alocațiilor: "Împreună am face o reparație"

Senatoarea PSD de București, Gabriela Firea, a anunțat că va continua demersurile în Pralament pentru a obține majorările promise de atâta timp ale alocațiilor pentru copii. PSD a depus un amendament la bugetul pe 2021 pentru dublarea alocațiilor iar Gabriela Firea a argumentat inițiativa, joi, în Comisia din Parlament.

În sfârșit împreună vom putea determina ca legea pentru dublarea alocațiilor să fie în sfârșit aplicată, după mai multe rânduri de amânări, tergiversări, și plata picătură cu picătură. Ceea ce nu este normal.

Cu toții ne-am propus, în momentul în care a intrat în politică și în Pralament, să sprijinim familiile, să sprijinim copiii din România." a spus Gabriela Firea în fața Comisiei parlamentare, joi.

"Nu cred că acest subiect poate fi discutat de manieră politică, de manieră a unei controverse între partide sau folosind orgoliul politic. Aici cred că ar trebui să avem unanimitate.

Oricum alocația pentru copii din România este scăzută comparativ cu nivelul european dar, iată, împreună am face o reparație." a mai spus Firea.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu bebelusi PSD Ludovic Orban
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close