Antena 3 CNN Politică Scandal uriaș cu întrebările de la referendum. Ion Cristoiu: „Aceste întrebări arată că nu Iohannis vrea referendumul”

Scandal uriaș cu întrebările de la referendum. Ion Cristoiu: „Aceste întrebări arată că nu Iohannis vrea referendumul”

Scandal uriaș cu întrebările de la referendum. Ion Cristoiu: „Aceste întrebări arată că nu Iohannis vrea referendumul”
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    25 Apr 2019   •   18:48

Jurnalistul Ion Cristoiu a criticat în termeni duri întrebările de la referendum, joi seară, la emisiunea „100 de minute”.

„99% dintre alegători trebuie să aibă un consilier juridic lângă ei la referendum. Ce știe ăla ordonanțe de Urgență? Eu cred că jumătate din popor nu știe ce e aia ordonanță de urgență, nu știe ce e infracțiunea. Aceste întrebări sunt moartea pasiunii”, a spus Cristoiu.

„Aceste întrebări arată că de fapt nu el vrea referendumul (Klaus Iohannis - n.red), el a fost silit să îl facă pentru că dacă ar fi vrut punea o altă întrebare. (...) A pus referendumul pentru că dacă nu îl punea era și mai rău. Poate să și cadă. Referendumul este inutil, indiferent de întrebare pentru că dacă trece trebuie să faci un alt referendum de revizuire a Constituției care nu se va face în veci. Și dacă referendumul trece 100%  nu are niciun efect în realitate”, a adăugat Ion Cristoiu.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul privind organizarea referendumului din data de 26 mai, în ziua alegerilor europarlamentare.

Conform art. 2 din decret, cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin DA sau NU la întrebările: 1 - Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?; 2 - Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?.

Citiți și: REFERENDUM 2019. PSD și ALDE, reacție la întrebările anunțate de Iohannis: Suntem de acord cu ele. Scrutinul e lipsit de utilitate

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close