Antena 3 CNN Politică Scandal uriaș în plenul Senatului. Opoziția, protest față de modificarea legii Statutului magistraților

Scandal uriaș în plenul Senatului. Opoziția, protest față de modificarea legii Statutului magistraților

Scandal uriaș în plenul Senatului. Opoziția, protest față de modificarea legii Statutului magistraților
19 Dec 2017   •   11:25

 Update:  Senatul a adoptat, în şedinţa plenului de marţi, în calitate de Cameră decizională, propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor. 

Update:  Dezbaterea din Senat pe Statutul Magistraţilor a început cu un scandal uriaş. Senatorul USR, Mihai Goţiu, a vrut să citească în plen un manifest, despre care spune că a fost semnat de 60.000 de români, prin care se cere reluarea dezbaterilor. 

Pentru că nu a mai primit dreptul de a vorbi la microfon, a decis să îşi strige nemulţumirea cu o portavoce, fapt care l-a enervat pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Mai ales că Goţiu a fost susţinut din sală de colegii lui care au afişat mesaje de protest. 

 

Știrea inițială: Prima lege a Justiției, cea care prevede Statutul magistraților, intră marți la vot în plenul Senatului. Comisia specială a adus mai multe modificări proiectului. Un amendament important este că președintele poate refuza motivat o singură dată numirea șefilor Parchetului General, DNA și DIICOT.

Senatorii de la USR au ales să protesteze față de dezbaterile privind legea Statului magistraților în condițiile în care chiar la începutul ședinței, ei au cerut ca să fie scoase de pe ordinea de zi și au cerut amânarea discuțiilor pe această temă. La acestă solicitare s-au alăturat și senatorii de la PNL și PMP. 

Senatorii de la PMP au spus că în condițiile în care totuși nu decid să scoată acest proiect de pe ordinea de zi, vor părăsi sala, ceea ce s-a și întâmplat.

×
Subiecte în articol: lege modificare protest opozitie Senat scandal
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close