Antena 3 CNN Politică Scandal uriaș în USR. Excluderi noaptea, ca hoții

Scandal uriaș în USR. Excluderi noaptea, ca hoții

Oli Ardelean, unul dintre membrii USR cunoscuţi, a fost exclusă din partid în miezul nopții, după ce într-o postare mai veche pe Facebook afirmase că o parte dintre semnăturile pentru ”Fără penali în funcții publice” au fost cumpărate.

Scandal uriaș în USR. Excluderi noaptea, ca hoții
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Dec 2019   •   19:22

"Jumătate din Biroul Județean USR Ilfov a spus că e OK dacă un membru președinte de filiala locală (Buftea, Adrian Ciobanu îl cheamă, voia să fie și primar) a montat banere fără autorizație în precampanie. Că nu e ceva ilegal, că a fost o "greșeală" făcută cu "bune intenții". Deși i s-a spus de coordonatorul de campanie județean să nu facă asta, li s-a spus tuturor în toate filialele locale să nu monteze banere fără autorizație.

El a ignorat, a montat și apoi s-a mai și victimizat pe Facebook pe pagină oficială a filialei USR Buftea că oamenii răi i-au dat jos banerele. Montate ilegal. Postare în care a băgat și câteva minciuni. Apoi, întrebat de președintele filialei dacă a avut autorizație spune că da, o trimite când ajunge la calculator. Nu avea. Dar e ok pentru unii să păstrăm că membru un astfel de individ.

Și eu duminică ar trebui să votez USR? Când știu că Barna a făcut la fel cu semnăturile false de la fără penali cumpărate printr-o firma de promoteri de USR (vreo 20k la număr din alea 1 milion) pe care angajatul lui din secretariatul general, Ciprian Necula, voia să le trimită la primarii? De a trebuit să fac super scandal la sediul USR? Și Barna a minimizat totul încercând să dea vină pe mine, că am o vendetă personală", a scris Oli Ardelean pe Facebook pe data de 8 noiembrie. 

Oli Ardelean a revenit cu precizări şi a explicat motivele excluderii. 

"Ieri seară, într-o adevărată execuție, o majoritate din Biroul Național USR, toți din echipa Barna, m-a exclus din USR pentru postarea asta. Deși am spus adevărul. Deși am încercat mult timp să rezolv intern

Le-am cerut să amâne până se judecă sesizarea făcută de mine din august 2018 împotriva angajatului lui Barna la Secretariatul General, Ciprian Necula. Cel responsabil de campania fără penali și care atunci, la sediul USR, după ce am găsit falsurile și le scoteam din dosare, a țipat la mine să ies de acolo, să las falsurile să le trimitem la primarii că poate le acceptă. Am țipat și eu la el: da, posibil să le accepte, pentru că trăim într-o țară coruptă cu incompetenți în administrație. Poate nu se prind. Dar asta nu e motiv să trimită falsuri la primarii. Barna a refuzat atunci să analizeze vină lui Necula. A tot refuzat de atunci. Le-am cerut să îmi spună dacă au mai contractat firma de promoteri care le-au adus falsurile. Nu mi-au răspuns.

Am cerut acum să judece acea speță împreună cu una nouă de acum în care am fost acuzată EU că am prejudiciat imaginea partidului scriind că Barna a minimizat problema semnăturilor false de la fără penali. Scriind practic un fapt real rău făcut de USR + Barna.

Au ignorat cererea mea de amânare până poate fi judecată și speță cu privire la Necula. M-au exclus pe mine în timp ce acel individ este încă angajatul lor.

În fine. O mizerie", a mai scris Oli Ardelean. 

Potrivit adevărul.ro, zeci de membri ai USR au anunţat pe un grup intern al partidului că demisionează, după ce echipa lui Dan Barna a trecut la execuţii. Săptămâna viitoare va urma un alt val de excluderi, susţin sursele citate. Printre cei vizaţi se numără şi Vişinel Bălan. Deputatul Tudor Benga a fost cel mai vehement membru din conducerea USR împotriva excluderilor, susţin sursele citate.

Scandal în USR. Excluderi noaptea, ca hoții

×
Subiecte în articol: USR Oli Ardelean Dan Barna
Parteneri
Avertizare meteo ANM imediată! Lista județelor vizate de Cod galben
x close