Antena 3 CNN Politică Scandal uriaș pe salariile românilor. Olguța Vasilescu: Sindicaliștii să învețe matematică

Scandal uriaș pe salariile românilor. Olguța Vasilescu: Sindicaliștii să învețe matematică

Scandal uriaș pe salariile românilor. Olguța Vasilescu: Sindicaliștii să învețe matematică
Sursa foto: Foto: gov.ro
01 Noi 2017   •   12:05

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, lansează un atac fără precedent la adresa sindicatelor, în scandalul pe tema salariilor pe care le vor încasa românii. „Sindicaliştii să înveţe matematică”, spune Lia Olguţa Vasilescu, după ce liderul Cartel Alfa a afirmat că salariul net va scădea cu 15% ca urmare a trecerii contribuţiilor de la angajat la angajator.

Peste trei milioane de angajați din sistemul privat riscă să aibă salarii mai mici, de anul viitor, avertizează sindicaliștii. Și tot aceștia susțin că Guvernul nu va putea obliga patronii să mărească salariul brut, astfel încât sumele pe care le încasează angajații să nu fie mai mici.

„Să ne imaginăm că suntem un copil și avem în față o prăjitură. Să ne imaginăm că din această prăjitură 32% se duce la stat, formată din 21% asigurările sociale și 16% impozitul pe venit. Deci îmi rămâne mie o bucățică mai mare de prăjitură. de la 1 ianuarie, Guvernul spune că din prăjiturica ta voi lua 35% asigurările sociale și 10% impozitul pe venit, adică de la 32%, voi lua 45%. Evident, dacă vorbim de aceeași prăjitură, de același brut salarial, salariul net va scădea”, a explicat Adrian Bența, analist economic.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close