Antena 3 CNN Politică Scandal Vanghelie-Pandele la PSD: Unde candidează Vanghelie, candidez şi eu, chiar şi pentru un WC public

Scandal Vanghelie-Pandele la PSD: Unde candidează Vanghelie, candidez şi eu, chiar şi pentru un WC public

Scandal Vanghelie-Pandele la PSD: Unde candidează Vanghelie, candidez şi eu, chiar şi pentru un WC public
Sursa foto: Marian Vanghelie
04 Feb 2010   •   17:19

Lucrările Consiliului Naţional al PSD au fost umbrite la final de un scandal cu strigăte şi vociferări care i-au avut ca protagonişti pe edilii sectorului 5 şi cel al localităţii Voluntari, Marian Vanghelie şi Florentin Pandele. Primarul PSD de Voluntari a urcat la tribuna şedinţei pentru a lua cuvântul de acolo şi a aruncat mănuşa spre edilul de Sector 5 care trebuia să ia cuvântul, anunţând că oriunde şi pentru orice va candida Vanghelie la Congres el îi va fi rival, chiar daca miza ar fi doar o banal WC public. Vanghelie a fost dealtfel ţinta criticilor mai multor colegi de partid în această zi: Miron Mitrea a pus sub semnul întrebării motivele pentru care edilul bucureştean era la prezidiul Consiliului, deşi nu deţinea nici o funcţie care să-i permită în mod statutar acest lucru, iar Pandele l-a acuzat că încearcă să vicieze şi să fraudeze rezultatul Congresului din 20 februarie, prin înlocuirea de la sine putere a unor delegaţi ai PSD Ilfov.

"Stiţi ce am hotărât astăzi? Îl urmăresc pe Marian, unde candidează el, vine şi Pandele.Unde merge el, acolo merg şi eu. Chiar si daca miza va fi şefia unui WC public", a anunţat Pandele.

Pandele a criticat dur conducerea PSD, apreciind că partidul este într-o "criză de diabet" şi are "prea multă sare liberală şi prea multă grăsime pedelistă", la care se adaugă şi "lumina violet".

Declaraţiile primarului din Voluntari au stârnit reacţii vehemente din partea unor participanţi la Consiliu, unii dintre aceştia strigând: "Nenorocit, trădător! Ai vândut organizaţia de Ilfov PDL-ului!".

Vanghelie a replicat nervos la microfon: ?În momentul în care m-am dus în organizaţia Ilfov, erau geci cu Elena Udrea. Am avut probleme cu o serie de colegi acolo care erau cu Elena Udrea şi Gabriel Oprea?, a susţinut liderul PSD Bucureşti.

Ironic, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase a încercat să pună capăt disputei: ?Voi candida eu şi eu la preşedinţia organizaţiei Ilfov, pentru că văd că e cea mai importantă" a remarcat fostul premier, luând în derâdere disensiunile mărunte ale colegilor săi de partid.

Nervozitatea lui Pandele a fost provocată de schimbarea unor colegi din filiala PSD Ilfovdin delegaţia care trebuia să vină la Consiliul Naţional, acţiune pe care a pus-o pe seama liderului PSD Bucureşti, care are în sarcinile sale şi coordonarea organizaţiilor Ilfov şi Giurgiu.
Pandele l-a acuzat pe Vanghelie că încearcă să fraudeze alegerile de la viitorul congres prin impunerea propriilor oameni de încredere.

?La Ilfov s-au făcut aranjamente. Au fost schimbaţi colegi din Consiliul Naţional. Şi stiţi de ce? Pentru ca nu votau pe cine trebuie?, a susţinut Pandele.

Iritaţi, delegaţii PSD Bucureşti i-au reproşat acestuia jocul dublu făcut în alegerile parlamentare, Pandele fiind învinuit că a susţinut candidatura Elenei Udrea, inclusiv prin implicarea propriilor oameni în campania PDL. Cum delegaţii PSD Ilfov au părăsit sala în chip de protest, Vanghelie şi-a căutat susţinători la presă:

?Pandele când a candidat, contracandidatul său era propriul şofer. De aceea a luat 90% la alegerile pentru primărie. Am tăcut pentru că nu am crezut că sunt esenţiale. M-am făcut că nu înţeleg tocmai pentru că doream ca lucrurile să meargă înainte. Întrebaţi-i pe cei de la PSD Ilfov. Restul sunt discuţii. Nu am crezut că Pandele este o chestie sonoră. Noi am fost vânduţi şi Anghel Iordănescu a pierdut că am fost vânduţi. Eu am ţinut cu coelgii de la Ilfov ca să nu fie dat afară să nu creem aşa un joc din asta. Eu nici nu trag pe nas şi când beau vin, pun un pic de apă minerală" şi-a continuat tirada Vanghelie, pe holurile Parlamentului care l-a acuzat pe edilul de Voluntari că a vândut partidul în cârdăşie cu fostul social-democrat, Gabriel Oprea.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: conflict frauda Udrea
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close